Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Borș de fasole cu afumătură și ceapă roșie

Dacă poftiți la ceva tradițional, savuros, care îmbină gusturile autentice, românești, vă invităm la o nouă porție de „România în bucate”. Borșul de fasole cu afumătură, ceapă roșie și turte de casă sunt preparatele propuse de chef Ciprian Țărnă, de la braseria Tradițional Cip&Ali, alături de care gătim cu spor de ceva timp.

Vom pregăti ingrediente pentru 10 porții de borș:

  • fasole boabe 500 gr;
  • coaste de porc afumate 1,5 kg;
  • 3 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras;
  • 1 țelină;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • tarhon murat;
  • 1 litru de borș;
  • pastă de tomate;
  • crenguță de cimbru;
  • ceapă roșie;
  • sare și piper după gust;
  • turte de casă.

Spălăm fasolea și o punem la hidratat în apă, timp de 2-3 ore. Între timp, curățăm și spălăm legumele, iar mai apoi le tăiem cubulețe. Porționăm costița afumată, o spălăm și o punem la fiert. Separat fierbem fasolea, schimbând apa după fiecare clocot. Pe traseu adăugăm la fiert legumele, iar mai apoi costița aproape fiartă. Completăm cu supa de la costiță pentru gust și continuăm fierberea. Acrim cu borș proaspăt, adăugăm paste de tomate, dăm gust cu sare și piper și adăugăm pătrunjel verde tocat și tarhon murat pentru aroma finală. Totul mai fierbe până la un nou clocot, pentru uniformizarea gusturilor.

Savurăm borșul fierbinte cu ceapă roșie și turte calde, de casă.

Poftă bună!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA