Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Ceafă de porc umplută

Ceafa de porc umplută cu garnitură de legume și ardei murați umpluți cu varză sunt vedetele paginilor noastre, pe masa de sărbătoare.

Pentru seara de Anul Nou, v-am pregătit un preparat delicios, elegant, dar pe bază de produse tradiționale. Masa de Revelion, aranjată fastuos, aduce în fața pofticioșilor unor preparat deosebit, realizat cu pricepere de chef Ciprian Țărnă.

Ceafa de porc umplută cu garnitură de legume și ardei murați umpluți cu varză sunt vedetele paginilor noastre, pe masa de sărbătoare.

Ingrediente necesare:

Tranșăm ceafa de porc pentru rulat, apoi o batem bine cu ciocanul, o condimentăm cu sare, piper și felii de usturoi. Așezăm peste patul de ceafă feliile de bacon, cârnăciorul, morcovul și castravetele murat, feliat, după care rulăm totul și legăm cu ață alimentară. Băgăm rulada la cuptor timp de 50 de minute, la 170 de grade. Separat, vom pregăti garnitura și tragem la tigae sau pe grill dovlecelul, roșiile, morcovii și căpățâna de usturoi. Vom savura ceafa de porc umplută și legumele la grătar cu ardei murați burdușiți cu varză. O nebunie culinară! Nu uitați să ciocniți și un păhărel de palincă fiartă sau de vin fiert.

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA