Ani de liceu

Stimate Domnule Miguel de Cervantes,…

Doresc să încep această scrisoare prin a vă complimenta romanul „Don Quijote de la Mancha“. Probabil că nu știți, însă acesta a devenit un simbol al literaturii, nu doar spaniole, ci și universale. Cartea dumneavoastră este îndrăgită de milioane de oameni, care o citesc cu plăcere și mult interes, iar multora le-a făcut zilele mai frumoase. Cred că și Don Quijote ar fi foarte mândru de faptul că este atât de iubit.

Eu apreciez foarte mult acest roman, mai ales datorită personajului principal. Ați reușit să creați un adevărat simbol al curajului și al devotamentului. Pe Don Quijote, deși trăiește mai mult în propria lume, îl consider un model pentru mine în urmarea visurilor, indiferent de părerea celor din jur și de obstacolele ce apar în cale. Mi-a amintit să am încredere în mine și să nu renunț la ceea ce îmi propun, oricât de greu și solicitant ar fi. Pentru acest fapt, țin să vă mulțumesc.

Cu toate că au trecut peste 400 de ani de la publicarea celebrului dumneavoastră roman, dar și ale celorlalte, sunt sigură că veți rămâne mult timp în memoria acestei lumi, ca un scriitor cu adevărat necesar în istoria literaturii, deoarece ați reușit să creați o capodoperă și ați inventat ceea ce mulți consideră primul roman modern.

Vă mulțumesc din nou, pentru că ne-ați făcut să râdem și să fim vrăjiți de cărțile dumneavoastră și pentru că datorită acestui roman am reușit să aflăm o mică parte despre acea lume atât de îndepărtată și diferită. Din păcate, știu că nu îmi puteți răspunde la această scrisoare, dar sper măcar că reușiți să o citiți.

Cosmina Gherasim