Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Drob tradițional de miel

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Drob tradițional de miel

Sărbătorile Pascale aduc pe mesele românilor fel și fel de preparate gastronomice, adevărate delicii culinare, tradiționale. Drobul de miel se numără printre bucatele vedetă, care nu lipsesc din degustările organizate în această perioadă a anului. Vă propunem, și de această dată, să gătim împreună alături de iscusitul chef Ciprian Țărnă, de la restaurantul Tradițional Cip&Ali, o rețetă simplă, dar gustoasă, urmând pașii prezentați în articolul nostru.

Ingrediente necesare:

  • măruntaie de miel -1,5 kg;
  • 12 ouă;
  • 3 legături de ceapă verde;
  • 1 legătură de leuștean;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 1 legătură de mărar;
  • sare și piper după gust.

Spălăm temeinic măruntaiele mielului și le punem la fiert cu sare, timp de 30-60 de minute. Lăsăm preț de câteva minute fiertura la răcit și apoi se toacă la mașină. Pregătim cele 12 ouă, separând albușul de gălbenuș. Batem albușul spumă și îl înglobăm în tocătura de măruntaie de miel, pentru ca mai apoi să adăugăm gălbenușurile întregi. Completăm preparatul cu ceapa verde, leușteanul, pătrunjelul și mărarul pe care le tăiem mărunt, și punem sare și piper după gust. Omogenizăm bine compoziția și o așezăm într-o formă dorită, preferabil într-o tavă tapetată cu hârtie pergament pentru copt. Ungem drobul deasupra cu un ou bătut și îl băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 30 de minute.

Deliciosul drob de miel este gata de a fi savurat alături de o salată de sfeclă roșie cu hrean sau muștar. Să nu uităm că la ceas de sărbătoare merge și un pahar de vin roșu sau o tărie, de casă!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA