Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii pentru tratarea cancerului

Leacuri pentru sănătate_Remedii pentru tratarea cancerului

La început de an 2023, rubrica „Leacuri pentru sănătate“ aduce în atenția cititorilor noștri un subiect de interes în secolul XXI: cancerul.

Terapeuta Tudorița Profir oferă o alternativă, în completarea tratamentelor clasice, bazată pe remedii naturale, pentru afecțiuni precum cancerul genital şi/sau mamar.

Se recomandă cure de detoxifiere pentru a elibera organismul de celulele tumorale, apoi se începe tratamentul propriu zis.

DETOXIFIERE: Se prepară şi se mănâncă pe parcursul întregii zile:

Ziua 1 – salată de varză, conopidă, broccoli, sparanghel;
Ziua 2 – suc de roşii şi roşii simple sau fierte;
Ziua 3 – peşte fiert;
Ziua 4 – 0,800 litri ceai de anghinare.

DIETĂ: fără carne şi grăsimi.

CLISME: se prepară ceai din 1 lingură gălbenele şi 1 lingură muşeţel la 1 litru de apă, infuzie 15 minute. Se fac 2 clisme pe săptămână, timp de 3 luni.

TINCTURI: cătină, roiniţă, sunătoare, drăgaică, busuioc, brânca-ursului, silur, salvie, crețișoară, aloe, zmeur, soc, tătăneasă, iarbă-mare.
Se amestecă toate într-un recipient de sticlă. Se iau 2 linguri pe zi, dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă, tratament 3 luni, după care se verifică valorile organismului, apoi se reia tratamentul.

CEAI: năpraznic, ceai tumoral, brustur, afin, mur, cimbrișor, ienupăr, troscot.

Se amestecă toate la un loc. Ceaiul se prepară astfel: 1 linguriţă plantă la 1 litru de apă, infuzie 15 minute. Se bea 1 litru până la 1,5 litri pe zi pe toată perioada tratamentului.

CAPSULE:

Dimineaţa: năpraznic, traista ciobanului, salvie, urzică;
Prânz: zheolit, anghinare, gălbenele, pelin;
Seara: orz verde, germeni de grâu, cătină;
Se ia câte o capsulă din fiecare pe zi, timp de 3 luni.


Gel de aloe – 2 linguri pe zi, după masă;
Tinctură de spânz – 1-2 linguriţe pe zi, după masă.

Băi de şezut pe abur: Se prepară ceai din mărul lupului (o lingură) şi floare de salcâm (o lingură). Se fac 3 băi pe săptămână. După fiecare baie se introduce în vagin un ovul – Ovulin.

Cu irigatorul, intravaginal, se fac două băi pe săptămână cu ceai din pelin şi muşeţel (1 lingură plantă la 1 litru apă), după care se aplică Propoderm,cremă.

Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ

„Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“,
autor Tudoriţa Profir,
Editura Capriccio, Piatra-Neamţ, 2011