Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Ciorbă de potroace

NEAMȚUL ÎN BUCATE Ciorbă de potroace

La început de an, după mese copiase de sărbători și petreceri repetate, rubrica „Neamțul în bucate“ vă propune o rețetă revigorantă, tradițională și extrem de ușor de pregătit. Ciorba de potroace sau ciorba petrecăreților, cum mai este denumită, este sugestia noastră culinară cu care vă răsfățăm în luna ianuarie. Preparatul este la mare căutare după o petrecere de pomină,  cu excese alcoolice și culinare.

Pentru o ciorbă „sănătoasă“ de potroace avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • pipote și inimi de pasăre – 1kg.
  • tacâm de pui – 1kg.
  • 3 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 1 țelină
  • 1 ardei roșu
  • legătură de pătrunjel
  • zeamă de varză – 1 litru
  • apă -2 l
  • sare și piper după gust

Spălăm și curățăm bine măruntaiele și tacâmul de pui pentru a le pune la fiert. Între timp, tăiem albitura cubulețe, respectiv ceapa, țelina, morcovii și ardeiul gras. Adăugăm legumele la fiert, alături de potroace, cu puțină sare.

După aproximativ o oră, spre finalul etapei de fierbere, completăm cu zeama de varză care acrește preparatul. Potrivim gustul cu sare și piper și ne delectăm papilele gustative cu ciorba tradițională de potroace, pe care o savurăm fierbinte, cu un ardei iute, murat și pătrunjel mărunțit, presărat deasupra, din abundență.

Un deliciu!

Poftă bună!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA