Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Dresală de cartofi și lobodă

Dacă am intrat în vară, rubrica „Neamțul în bucate“ vă propune să ne alimentăm sănătos, să ne vitaminizăm corespunzător și să profităm din plin de legumele proaspete din grădina bunicii.

Poposim și de această dată la Ruseni, comuna Borlești, la Restaurantul Dor de han, acolo unde chef Cătălina ne alintă papilele gustative cu tot soiul de rețete culinare.

Dresala de cartofi cu lobodă și diverse verdețuri va fi vedeta farfuriei în acest număr CoolT Neamț. Punem pariu că v-am lăsat deja gura apă și abia așteptați să gătim împreună savuroasa dresală!

INGREDIENTE:

Dresală:

Mod de preparare:

Punem apa la fiert, până dă în clocot. Tăiem mărunt ardeiul, morcovii, ceapa, țelina, păstârnacul și loboda pentru a fi adăugate în fiertură. După 20 de minute, punem și cartofii tăiați. Tot acum dăm gust cu sare și piper și completăm cu borșul de putină. Lăsăm totul la foc mic, timp de 45 de minute, după care îndepărtăm vasul și lăsam borșul la răcorit, un sfert de oră. E momentul să adăugăm dresala, care se prepară amestecând smântâna cu cele 4 gălbenușuri de ou. Totul se amestecă bine, până când întregul preparat se omogenizează.

Pentru nota fresh și savuroasă a dresalei de cartofi și lobodă, la final, presăram din belșug mărar, pătrunjel și leuștean proaspăt.

Vă dezvăluim și un secret: dresala de cartofi se poate servi și rece, cu ceapa verde. După masă, merge uns un păhărel de palincă!

Poftă bună, tuturor!

Rubrică realizată cu sprijinul restaurantului
Dor de han, Ruseni, comuna Borlești

Autor articol: Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA