Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Ostropel cu pulpe de pui

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Ostropel cu pulpe de pui

Așa cum v-am obișnuit, cei mai pofticioși dintre cititorii noștri pot găti alături de chef Ciprian Țărnă, de la Braseria Tradițional Cip&Ali.

Luna februarie aduce în atenția dumneavoastră o rețetă tradițională, savuroasă, de ostropel cu pulpe de pui și mămăliguță caldă.

Ingrediente:

  • Pulpe de pui -10 bucăți
  • Ceapă – 500 grame
  • Pastă de tomate – 200 grame
  • 2 cartofi
  • Usturoi – 5-6 căței
  • Foi de dafin 2-3 frunze
  • Ulei -150 ml
  • Sare – după gust
  • Piper – după gust
  • Apă – 1 litru
  • Făină de porumb – 500 grame

Cum preparăm?

Spălăm pulpele de pui, apoi le prăjim în puțin ulei, după care le dăm deoparte. Între timp curățăm ceapa și o tăiem mărunt, curățăm cartofii și îi tăiem peștișor. Separat, bulionul se diluează cu apă. În uleiul în care au fost prăjite pulpele adăugăm ceapa tăiată mărunt, cartofii, sare și piper după gust. Timp de câteva minute, ingredientele menționate se călesc după care completăm cu apă și continuăm fierberea circa 30 de minute. Adăugăm în preparat pulpele de pui, bulionul diluat, foile de dafin și usturoiul tocat mărunt. Continuăm fierberea la foc redus încă 20 de minute. Totul se potrivește pentru gustul final.

Într-un vas, separat, pregătim mămăliguța după rețeta clasică și montăm în farfurie pentru a ne bucura papilele gustative cu delicioasa rețetă. Ostropelul cu pulpe de pui și mămăliguță pot fi savurate alături de o tărie, pentru o digestie sănătoasă.

Poftă bună!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA