Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE:  Pifteluțe marinate cu piure de cartofi

În prag de toamnă, odată cu intrarea în sezonul rece, aducem în prim plan o rețetă delicioasă de pifteluțe marinate. La recomandarea lui chef Ciprian Țărnă, de la Braseria Tradițional Chi& Ali, acestea pot fi degustate cu tradiționalul piure de cartofi și cu o salată de sezon. Trebuie să recunoașteți că v-am stârnit deja papilele gustative și nimic nu poate fi mai savuros decât gustul tradițional al mâncărurilor făcute ca la mama acasă!

Ingrediente necesare:

Amestecăm carnea tocată cu ouăle, pesmetul, verdeața și usturoiul, peste care adăugăm sarea și piperul până la omogenizare. Porționăm compoziția în bucăți de 70 gr și le modelăm în formă rotundă, plată. Prăjim pârjoluțele în ulei încins, la 180 grade Celsius, pe ambele părți, până capătă o culoare rumen-aurie. Într-un vas separat, în 50 ml de ulei se presară 50 gr făină albă care se stinge cu apă. Completăm cu oțetul, muștarul, pasta de tomate, foile de dafin și sare, după gust. La final, adăugăm pifteluțele prăjite și continuăm fierberea încă zece minute.

Între timp pregătim piureul de cartofi. Spălăm, curățăm și tăiem cubulețe cartofii pe care îi punem la fiert cu sare. Se scurg de apă după fierbere și adăugăm laptele cald și untul. Se pasează totul bine până obținem o cremă omogenă.

Pârjoluțele marinate, cu piure de cartofi, pot fi savurate alături de o salată de varză sau de murături.

Dacă v-am făcut poftă, vă dorim spor la gătit! Puteți mânca simplu și delicios!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA