Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Varză călită cu ciolan afumat

Poftă de ceva bun? În acest număr vă propunem să gătim împreună o rețetă savuroasă, simplă și tradițională. Ce spuneți de o porție ,,sănătoasă” de varză călită cu ciolan afumat?  Dacă v-am făcut poftă, vă prezentăm în rândurile următoare de ce avem nevoie și cum pregătim deliciosul preparat.

Ingrediente necesare pentru patru porții generoase:

  • 800 grame de varză murată
  • 1 kg de ciolan afumat
  • 300 grame ceapă
  • 100 ml ulei
  • Sare
  • Piper

Etapa 1. Se pune la fiert ciolanul afumat, la foc mic, timp de o oră.
Etapă 2. Se taie varza murată și se pune la călit în ulei timp de 30 minute. Se sărează și se piperează după gust.
Etapa 3. După fierberea ciolanului, apa rămasă se adaugă peste varza călită pentru îmbinarea de gusturi. Se lasă la fiert încă 15 minute.

Timp de preparare 1h 30 min

Între timp se prepară mămăliguța.

Varza călită cu ciolan afumat este gata de savurat. Poate fi servită cu ardei iute și un pahar de vin roșu, sec!

Să aveți poftă! 

Rubrică realizată cu sprijinul
restaurantului Dor de Han