Tradiții

Artizani de colecție – MARIA GUȚU și povestea lumânărilor parfumate

Povestea lumânărilor parfumate de la iNoor este gata de a fi dezvăluită, în prag de decembrie, la rubrica „Artizani de colecție“. Deși greu de crezut, dacă le analizezi, lumânările sunt fabricate în România, manual, dar cu un profesionalism industrial.

Pe Maria am descoperit-o întâmplător la un eveniment, unde împărțea forme de ceară parfumată, perfecte pentru dulapul cu haine. I-am urmărit cu interes brandul în mediul online, care promovează un concept unic, bazat pe eleganță, calitate, rafinament și o excesivă atenție pentru detalii.   

Povestea lumânărilor parfumate de la iNoor este gata de a fi dezvăluită, în prag de decembrie, la rubrica „Artizani de colecție“. Deși greu de crezut, dacă le analizezi, lumânările sunt fabricate în România, manual, dar cu un profesionalism industrial.

Pietreancă sută la sută, protagonista noastră revine în 2015 în țară, după o perioadă în care a experimentat munca peste hotare, cu pofta de a crea ceva cu totul special.

,,Împreună cu iubitul meu am decis să punem bazele propriei noastre afaceri, acasă, unde sunt familia și prietenii, unde este casă noastră. Pasiunea pentru lumânări o moștenesc de la bunica. Viziunea iNoor este o combinație între parfumuri, lumini și sunete. Lumânările de astăzi, credeți-mă că nu sunt deloc cele făcute la început. A fost pură pasiune, mă bucur că am ajuns acum la acest produs deosebit și voi păstra ca pe o amintire motivantă modul în care a început totul“, povestește, nostalgică, inițiatoarea proiectului cu lumânări parfumate.

Autodidact, Maria a început cercetările, documentarea și lectura despre modul în care poate crea lumânări parfumate unice, după un concept ce a fost treptat îmbunătățit. Mai presus de toate, practica a fost și în cazul de față mama învățăturii. Desigur, susținută intens de inspirație și talent.

,,Secretul lumânărilor noastre parfumate constă în faptul că te poartă într-o călătorie extrasenzorială prin combinarea simțurilor tale. Magia te atinge! Miroși, vezi și când auzi, garantez că vei începe să visezi“, explică artizana.

Unicitatea produselor create de Maria Guțu se datorează calității care se reflectă prin multiple teste, practica și perfecționarea la rang alchimic. Atenția la detaliu este un alt element important, recipientele fiind alese cu grijă, după principiul rezistenței la temperaturi înalte. Lumânările iNoor aduc în atenție un amestec echilibrat de ceară și parfumuri fragrance certificate în domeniu. Turnarea lentă, maturarea cerii de soia și grija continuă pentru realizarea unor produse de lux nu sunt altceva decât etape prin care trece fiecare lumânare.

Creațiile sunt deosebite și pentru faptul că sunt realizate din ceară de soia, cu proprietăți de păstrare ale parfumului în produs la nivel molecular. Și dacă vorbim de calitate, atât ceara cât și fitilul de lemn sunt produse în USA. Realizate din ceară naturală 100%, lumânările sunt lucrate manual, fără ingrediente derivate din parafină, fără aditivi sau conservanți, fără substanțe dăunătoare. Parfumurile sunt și ele alese cu grijă și au la bază uleiuri naturale de cea mai înaltă calitate.

,,Aromele fragrance vin cu un plus – notele de baza, notele de inimă și notele de vârf. Sunt arome ce se construiesc în timp ce le mirosim. Ceva de vis ce trebuie încercat de oricine măcar o dată în viață. Legat de ce arome le plac clienților noștri, pot spune că cei fideli își găsesc parfumul și noi le oferim mereu aceeași calitate în cantitate“, argumentează Maria.

Și dacă v-ați întrebat de unde denumirea de iNoor, trebuie să știți că „Noor“ are o însemnătate deosebită în cultura orientală. În limba urdu „Noor“ înseamnă lumină, strălucire, în timp ce hindușii și bengalezii ar spune că se traduce prin ceva ce risipește întunericul din suflet.

Maria crede că ,,Noor“ nu este o lumină electrică sau fizică, ci una interioară, binefăcătoare, care ar putea fi chiar sacră.

,,Cine primește o lumânare iNoor, va avea o experiență deosebită de fiecare dată când va aprinde focul în lumânare. Parfumul va îmbrăca întreaga casă, treptat, lent și foarte profund. Durează mult o astfel de lumânare. Experiența nu se va termină curând, pentru că oferim o lungă călătorie“, concluzionează pietreanca.

Dacă v-am incitat, vă puneți întrebări și găsiți potrivit pentru un cadou special, comandați online lumânările artizanale de pe inoor.ro sau cautati-le la târgurile cu specific din Neamț. S-ar putea să rămâneți surprinși și să descoperiți o creație românească, cu o imagine luxuriantă la o calitate de înaltă prețiozitate.

 Autor articol:  Oana-Talida COZMA