Tradiții

Leacuri pentru sănătate – HERBAL SPA, TERAPII BALNEARE DE LUX

Beneficiile băilor termale sunt binecunoscute încă din antichitate, când oamenii au descoperit importanța apei ca element esențial pentru viața. Utilizarea băilor termale datează din secolul I î.Hr., romanii fiind printre primii care au folosit apa în scopuri terapeutice. Băile termale au reprezentat dintotdeauna o sursă exclusivistă de sănătate. Cu trecerea timpului, adiționarea beneficiilor plantelor medicinale la terapiile balneare a constituit un plus de răsfăț și sănătate, devenind atracția oamenilor ce caută relaxarea prin îngrijirea și răsfățarea propriului organism cu servicii de tip SPA și wellness.

Stresul și timpul scurt pentru refacere și relaxare zilnică duc la degradarea stării de sănătate. De aceea, cercetatorii Plantavorel S.A. împreună cu specialiștii Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, au creat o gamă profesională de extracte din plante medicinale pentru uz balnear – Aquaplant, pe care le puteți folosi acum și acasă. Această gamă este perfect adaptată la un stil de viață modern șiare multiple beneficii datorate principiilor bioactive din plante precum lavanda, roinița, teiul, hameiul, păducelul, valeriana, gălbenelele, coada șoricelului, urzica moartă, răchitanul, traista ciobanului, coada calului.

Lavanda (Lavandula angustifolia, fam. Lamiaceae) este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite plante pentru beneficiile sale. Are rol adaptogen, contribuind la creșterea rezistenței la stres. Conține uleiuri volatile, taninuri, derivați de acid cafeic responsabili de instalarea mai rapidă a somnului și creșterea duratei acestuia, cu proprietăți de restabilire a echilibrului psihic. Este folosită extern și în tratamentul tulburărilor circulatorii. Uleiul volatil de lavandă se regăsește și în produsele de uz balnear Aquaplant CALM și AquaplantFEMINA.  

Pentru menținerea unei stări generale de bine și reducerea stresului cotidian, Aquaplant CALM reprezintă o soluție relaxantă, eficientă și la îndemână, care îți conferă senzația plăcută de evadare pe câmpurile de lavandă din Provence. Este un extract din plante medicinale, de uz balnear profesional, care induce o stare de calm și liniște, reduce efectele surmenajului fizic și psihic, îmbunătățește calitatea somnului și contribuie la hidratarea și tonifierea pielii. Aceste efecte benefice se datoreazăprincipiilor bioactive farnesol, mucilagii, flavonoide, taninuri condensate, polifenoli și uleiuri esențiale din formula herbală. Este indicat pentru reechilibrare fizică și psihică, ca adjuvant în tratamentul tulburărilor nervoase, nevroze, neliniște, stres, insomnii.  

Un alt produs din această gamă este Aquaplant-FEMINA. Formula sa complexă contribuie la menținerea sănătății feminine. Reprezintă un suport natural pentru răsfățul feminin,cu acțiune anticelulitică prin detoxifiere și purificare  și de susținere a sănătății intime feminine prin protejarea microflorei mucoasei genitale. De asemenea, are efecte benefice asupra pielii. Fitocomplexul prezent în această formulă este bogat în saponozide, poliholozide, steroli, flavonozide, proazulene și taninuri, cunoscute pentru efectul lor antioxidant, antiseptic, bacteriostatic, antiinflamator, cicatrizant, antipruriginos și trofic la nivelul mucoaselor.

Produsele Aquaplant CALM și Aquaplant-FEMINA (5litri/25 proceduri)pot fi comandate pe www.plantavorel.ro, email: [email protected], tel. 0233 210 308.

În numărul viitor vă vom prezenta alte două produse din această gamă profesională, respectiv Aquaplant RELAX și Aquaplant STIM, recomandate celor care iubesc sportul și nu numai.