Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Colțunași cu prune uscate sau cu brânză dulce

O nouă ediție Coolt Neamț, o nouă super rețetă, tradițională, pentru rubrica „Neamțul în bucate“!

Chef Cătălina, de la restaurantul Dor de Han, din Ruseni, comuna Borlești, ne-a pregătit un desert delicios, ușor de gătit, după o rețetă de la bunica ei. Colțunașii cu prune uscate, precum și colțunașii cu brânză dulce, vor fi vedetele farfuriilor noastre.Rapid, cu ingrediente puține și sănătoase, vom prepara împreună un desert plin de savoare și arome îmbietoare, pe gustul gurmanzilor.

Ingrediente necesare:

Dacă doriți să pregătiți și câțiva colțunași cu brânză dulce, pentru compoziție mai aveți nevoie de:

Timp de 15 minute frământăm aluatul, amestecând făina cu gălbenușurile și apa. Întindem uniform coca și o tăiem, cu ajutorul unei forme rotunde. În mijloc sunt așezate două sau trei bucăți de prune uscate, care au fost ținute în apă, pentru hidratare, circa 30 minute. Dacă dorim să gătim colțunașii cu brânză dulce, umplem conținutul cu amestecul realizat din brânză dulce, cele 3 gălbenușuri, zahăr simplu, două pliculețe de zahăr vanilat și 100 gr de făină. Apoi împăturim aluatul la jumătate și fixăm marginile cu furculița. Între timp, punem 3 litri de apă la fiert, completând cu o lingură de sare. Când apa dă în clocot, introducem colțunașii.  Când sunt bine fierți, după câteva minute, aceștia se ridică singuri la suprafață. După ce sunt scoși din apa fierbinte, ungem colțunașii cu unt și adăugăm zahăr și nucă măcinată. De asemenea, pot fi consumați și simpli, mai ales dacă miezul este dulce.

Vă invităm să încercați un desert simplu, delicios și rapid.

Poftă mare, tuturor!

Rubrică realizată cu sprijinul restaurantului
Dor de han, Ruseni, comuna Borlești

Autor articol:  Oana-Talida Cozma
Foto: Gabriel Munteanu