Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Ostropel cu muguri de vită

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Ostropel cu muguri de vită

Așa cum v-am obișnuit, „Neamțul în bucate“ vă aduce în atenție bucate tradiționale, după rețete autentice, pline de gust și produse sănătoase. Chef Ciprian Țărnă, de la braseria Tradițional Cip&Ali ne propune, în această lună, o rețetă de ostropel. În ciuda faptului că cele mai multe gospodine gătesc ostropelul cu carne de pui, rețeta noastră va fi realizată cu muguri de vită. Un deliciu!

Timp de preparare – până la o oră și jumătate.

Ingrediente pentru 5 porții savuroase de ostropel:

  • 1 kg mugur de vită 
  • 3 cepe
  • un cartof mare
  • 150 gr pastă de tomate
  • cimbrișor
  • foi de dafin
  • 50 ml ulei
  • 1 l apă
  • pătrunjel verde

Mămăligă:

  • apă
  • mălai
  • sare

În prima etapă porționăm mugurul de vită în cuburi mari. Apoi curățăm ceapa și o tăiem mărunt. Curățăm cartoful și îl tăiem, acesta având rolul pentru a da consistență ostropelului. Călim carnea de vită în uleiul încins, adăugăm ceapa, sarea, piperul și două foi de dafin. Completăm cu apă pentru fierberea compoziției timp de o oră. Spre final punem cartoful și continuăm fierberea până se obține o supă groasă. Adăugăm în preparat pastă de tomate, cimbru și se dă gustul final. Întreaga compoziție se omogenizează bine și se montează în farfurie. Presărăm pătrunjel mărunțit pentru savoare și culoare.

Ostropelul cu muguri de vită poate fi servit cu mămăliguță caldă, alături de un pahar de vin roșu, de casă.

Poftă bună!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA