Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Ceafă de porc cu iahnie de fasole și salată de ardei copți

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Ceafă de porc cu iahnie de fasole și salată de ardei copți

Rubrica „România în bucate” vă propune, în luna martie, un preparat delicios, tradițional, dar într-o combinație inedită: ceafă de porc la cuptor cu iahnie de fasole și salată de ardei copți. Dacă v-am făcut deja poftă și v-am stârnit papilele gustative, este momentul să ne apucăm de gătit. Partener ne este, și de această dată, chef Ciprian Țărnă, cel care ne dezvăluie din secretele bucătăriei pentru a găti sănătos și gustos.

Ingrediente:

Spălăm ceafa de porc, după care o condimentăm și o băgăm la cuptor, la 180 grade, circa o oră și jumătate. Între timp spălăm fasolea și o fierbem în două clocote, schimbând apa. După fierbere, băgăm fasolea în blender, o asezonăm cu ulei, usturoi și sare.

Ceafa de porc gătită la cuptor o porționăm cuburi sau felii și o rumenim în tigaie, în unt proaspăt. Ardeiul kapia copt îl asezonăm cu ulei, sare și piper și îl așezăm pe patul de iahnie de fasole. Savurosul preparat poate fi degustat cu pită de casă și un pahar de vin roșu.

Să avem poftă!

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA