Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Găluște cu prune

Dacă în plină toamnă poftiți la un desert sau chiar la un fel principal delicios, chef Ciprian Țărnă propune un preparat tradițional, sățios și ușor de pregătit. Vă întrebați ,,oare ce bunătăți mai gătim de această dată?”. Iată că a venit momentul să aflați! Ați mâncat vreodată găluște cu prune? Noi am degustat preparatul și vă spunem sincer că e musai de încercat.

Dacă în plină toamnă poftiți la un desert sau chiar la un fel principal delicios, chef Ciprian Țărnă propune un preparat tradițional, sățios și ușor de pregătit. Vă întrebați ,,oare ce bunătăți mai gătim de această dată?”. Iată că a venit momentul să aflați! Ați mâncat vreodată găluște cu prune? Noi am degustat preparatul și vă spunem sincer că e musai de încercat.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de cartofi;
  • 15-20 de prune uscate;
  • 2-3 ouă;
  • 200 gr făină;
  • 200 gr miez de nucă;
  • 2 plicuri de zahăr pudră;
  • Sare.

După ce ne asigurăm că avem la îndemână toate ingredientele, curățăm cartofii și îi punem la fiert. Mai apoi, amestecăm cartofii fierți și zdrobiți cu ouăle crude și sare și adăugăm treptat făina. Urmărim să omogenizăm compoziția până devine consistentă. Porționăm aluatul obținut în biluțe și le modelăm sub formă de turtițe pe care le umplem cu prune uscate, după care dăm din nou o formă sferică compoziției. Fierbem găluștele preparate în apă cu puțină sare, până când acestea se ridică la suprafață.

Între timp, prăjim miezul de nucă și îl măcinăm. La final, găluștele fierte sunt tăvălite din plin în miez de nucă, urmând să fie pudrate generos cu zahăr.

Găluștele cu prune pot fi savurate calde! Sunt delicioase, indiferent că poftiți la desert sau doriți o gustare consistentă.

Poftă mare!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA