Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Saramură de crap, cu pătrunjel și mămăliguță

ROMÂNIA ÎN BUCATE_Saramură de crap, cu pătrunjel și mămăliguță

Oare ce mai gătim la România în bucate? Ce pofte mai aveți și ce ne mai dezvăluie tradiția culinară a acestor binecuvântate meleaguri?

În postul Paștelui, în pregătire pentru Buna Vestire și Duminica Floriilor, când avem dezlegare la pește, chef Ciprian Țărnă de la Braseria Cip & Ali ne propune să pregătim o savuroasă rețetă de saramură de crap, presărată cu pătrunjel și completată cu mămăliguță caldă.

Pentru 5 porții de preparat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 crap – 2kg
  • 3 cepe
  • 3 roșii
  • 2 ardei grași
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 500 gr mălai
  • sare, piper după gust
  • ulei – 100 ml

Începem etapele de preparare spălând, curățând și filetând peștele. Mai apoi, pregătim legumele (ceapa, roșiile, ardeii grași, usturoiul) și le tăiem sferturi, după care vor fi trase la tigaie. Peștele tranșat „andrele” se condimentează după gust cu sare, piper și cimbru și este pus la prăjit.

Separat, într-un litru de apă vom adăuga legumele trase la tigaie, completând gustul cu sare și piper. Spre final adăugăm peștele prăjit, continuând fierberea încă 2-3 minute.

Savuroasa saramură de crap este gata de a fi degustată, presărăm cu abundență pătrunjel tocat mărunt, iar alături punem mămăliguța caldă pregătită clasic. Nu uităm să asezonăm preparatul cu pahar de vin alb-sec.

Un adevărat deliciu!

Poftă bună!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA