Practic

Două mâini dibace: RECONDIȚIONAREA MOBILIERULUI VECHI

În acest număr, de sărbătoare, vom încerca să vă surprindem cu sugestii privind recondiționarea unei piese de mobilier vechi. Am găsit un scaun uitat în negura timpului și ponosit de trecerea anilor, dar ne-am gândit că două mâini dibace ar putea să scoată la lumină, să îi dea o nouă față. Cu puțină îndemânare și creativitate am realizat un suport de flori și o măsuță decorativă.

Vă prezentăm materialele cu care am lucrat în realizarea acestor obiecte:

Scaunul „bunicii“, hârtie abrazivă cu granulație mică, vopsea aurie decorativă, vopsea neagră, șnur decorativ din ață cerată, o pensulă pentru vopsit, o pensulă subțire pentru pictat, un burete de vase, un pistol de lipit și două ghivece de plastic mai înalte.

Suportul de flori

Pentru realizarea suportului de flori am detașat fundul scaunului. Apoi, am curățat bine cu hârtie abrazivă întregul scaun, am aplicat cu o pensulă, uniform, vopsea neagră pe toată suprafața acestuia. După uscarea vopselei, cu o pensulă subțire și vopsea aurie, am evidențiat elementele decorative, existente deja pe scaun. Dacă aveți abilități artistice, puteți crea alte forme florale sau geometrice. După uscarea vopselei, am aplicat un strat subțire de lac pentru un luciu suplimentar. Spațiul decopertat de pe fundul scaunului poate fi folosit drept suport pentru un ghiveci cu flori, cu diametrul potrivit.

Măsuța decorativă

Pentru măsuța decorativă am folosit fundul de scaun, a cărui formă este de cerc. Acesta a fost recondiționat prin aceleași metode: curățarea cu hârtie abrazivă, apoi vopsirea lui și, la final, decorarea cu vopsea aurie. În plus, pe margine, am fixat, de jur împrejur, cu ajutorul pistolului de lipit, șnur decorativ din ață cerată, pentru un finisaj cât mai elegant. Pentru realizarea piciorului am utilizat cele două ghivece înalte, din plastic, pe care le-am lipit cap în cap. Pentru a estompa lipitura, am acoperit-o cu șnur decorativ, iar mai apoi, cu ajutorul unui burete, am dat tușe aurii. Am atașat fundul scaunului pe cele două ghivece și am creat o măsuță cochetă, decorativă.

Iată rezultatul!

Cu două mâini dibace, puțină imaginație și materialele necesare, dintr-un scaun vechi „al bunicii“, care zăcea nefolosit, am realizat o măsuță ornamentală și un suport autentic, pentru flori.

Spor și inspirație!

Autor articol: Carmen-Elena NASTASĂ
Foto: Octavian Popa