Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii naturale împotriva tusei

Natura ne oferă infinite posibilităţi de a ne proteja organismul împotriva bolilor prin intermediul plantelor medicinale. Acestea pot reprezenta soluții excelente și în lupta cu tusea. În sezonul rece, tusea este printre cele mai frecvente manifestări. Uscată sau seacă în stadiu incipient, productivă, expectorantă pe parcurs, ea este neplăcută și poate cauza probleme dacă nu este tratată corespunzător. Deși supărătoare, tusea este una din modalitățile prin care organismul nostru se apără atunci când suntem răciți. Prin tuse sunt eliminate substanțele care blochează căile aeriene și cauzează disconfortul respirator. Tusea reprezintă totodată una din cele mai comune simptome specifice gripei, răcelii și virozelor respiratorii, iar pentru tratarea acesteia există mai multe soluții naturale la care se poate apela. Cu ajutorul plantelor atent selecționate și cu rețete cu tradiție, Plantavorel SA a fost, este și va fi aliatul de nădejde împotriva multor boli cu care lumea se confruntă, oferind soluții și în combaterea eficientă a tusei. 

EXPECTORANTE V (ciuboțica cucului, rostopască, iarbă mare, uleiuri volatile de jneapăn și cimbru) este un excelent adjuvant în înlăturarea disconfortului determinat de tuse, menține sănătatea tractului respirator superior, ușurează respirația prin fluidifierea expectoraţiei, menține o funcție respiratorie normală în condiții de răceală și gripă. Fitocomplexul din compoziție are proprietăți mucolitice și de favorizare a expectoraţiei, de calmare a tusei iritative și antiinflamatorii la nivelul căilor respiratorii. Asocierea de principii biologic active (saponine, alcaloizi, uleiuri volatile și polizaharide) determină un efect spasmolitic și ușor sedativ ce diminuează simptomele afecțiunilor acute  sau cronice ale aparatului respirator (bronşite cronice, catar bronșic, astm bronsic).

VOSEPTOL V (tinctură de propolis, uleiuri volatile din levănțică, eucalipt, mentă, jneapăn, cimbru, mentol) reprezintă combinația eficientă pentru asigurarea funcționării optime a sistemului respirator. Complexul de principii active din tinctura de propolis și asocierea cu cele de origine vegetală din uleiurile volatile asigură proprietăți antivirale, antiseptice, cicatrizante, moderat sedative, secretolitice, bronholitice și expectorante cu efecte reconfortante și de restabilire a funcțiilor respiratorii alterate în caz de răceli și gripă. De asemenea, ajută la menținerea unei respirații proaspete fiind un excelent odorizant al cavității bucale și contribuie la distrugerea microorganismelor patogene. Este o sursă de antioxidanți naturali ce ajută la  protecția împotriva radicalilor ce cauzează degradări celulare.

Produsele EXPECTORANTE V și VOSEPTOL V pot fi comandate pe www.plantavorel.ro, email: [email protected], tel. 0233 210 308.