Tradiții

Leacuri pentru sănătate – E vremea pentru o siluetă de invidiat!

Mişcare, cât mai multă mişcare în aer liber

Dacă pentru luna august ți-ai planificat concediul departe de lumea dezlănţuită și dorești pe lângă o ieșire în natură şi mentinerea siluetei, poți lua în considerare mişcarea în natură, mişcare mai energică şi plină de beneficii. Astfel, poţi face drumeţii pe munte, în poiene însorite şi nepoluate, fiind răsplătit de abundenţa plantelor de leac. Vei găsi relaxantă o astfel de activitate și, cel mai important, vei avea parte de plante proaspete, culese de tine din locuri frumoase şi curate. „Farmacia naturii”, în luna august, este una cu multe oferte: se pot culege părți aeriene de cimbru, cimbrișor, coada șoricelului, mentă, pelin, sulfină, sunătoare, busuioc, cicoare, roiniţă, fructe de coriandru, fenicul, măceş, afin, anason, cătină și chimen, ce îți pot fi de folos ție și celor dragi.

Mişcarea în natură trebuie însă asociată cu o dietă de vară echilibrată, pentru obţinerea şi menţinerea unei siluete armonioase. În dieta de vară accentul se pune pe hidratare şi pe adoptarea unui regim mediteranean.

Hidratare

O bună hidratare este esenţială pentru sănătate, deoarece fiecare celulă din corp are nevoie de apă, hidratarea fiind vitală pentru funcţiile de bază ale organismului, precum reglarea temperaturii corpului, a tensiunii arteriale, pentru buna funcţionare a celulei nervoase, pentru realizarea digestiei.

Lipsa hidratării vine cu o serie de simptome cărora trebuie dată atenţie deosebită: durere de cap, constipaţie, crampe musculare, senzaţie de foame, uscăciunea gurii, scăderea imunităţii. Pentru hidratarea organismului se recomandă consumul zilnic de ceai din plante medicinale, ca parte esenţială din dieta fiecăruia. Băute în mod consecvent o perioadă lungă de timp (trei luni şi chiar mai mult), ceaiurile din plante medicinale garantează în mod treptat (dar sigur) rezultate de lungă durată. Pentru a prepara o infuzie de ceai „perfect” sunt necesare 1-2 linguriţe de plantă marunţită puse într-un vas, peste care se toarnă 250 ml. de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat cca. 15 minute, după care se filtrează. Se poate consuma cald sau rece, de 2-3 ori pe zi.

Dieta potrivită pentru acest sezon, presupune consumul de fructe şi   legume de sezon, spălate, şi peşte. Toate acestea vor asigura necesarul de vitamine, minerale, fibre şi proteine de calitate, atât de necesare pentru sănătatea tractului digestiv. Nu uitaţi de miraculosul ulei de măsline presat la rece, bogat în acizi graşi nesaturaţi, cu efect benefic asupra sistemului cardiovascular, reductor al colesterolului „rău”, LDL.

Asocierea mişcării în aer liber cu hidratarea eficientă a organismului, abordarea unei diete echilibrate combinată cu utilizarea de remedii naturale pe bază de plante medicinale, pare a fi combinaţia câştigătoare pentru o siluetă perfectă.

Leacuri naturale de sezon

Plantavorel vine cu soluţii pentru o hidratare eficientă a organismului şi recomandă consumul de Ceai Aromatic cu maceşe sub formă de infuzie, un excelent tonic vitaminizant, stimulant al sistemului imunitar, vasoprotector, antioxidant datorită conţinutului de vitamine de tipul C, E, K, B1, B2, B3, B5, beta-caroten, bioflavonoide, pectină, calciu, mangan, zinc, sulf şi seleniu. 

Pentru completarea dietei, combaterea constipaţiei şi obţinerea siluetei perfecte, produsul Normoponderol este considerat un adjuvant în scăderea şi controlul greutăţii, prin aportul crescut de fibre care susţin funcţia laxativă la nivel intestinal şi diminuează senzaţia de foame.  De asemenea, fitocomplexul de substanţe bioactive din compoziţia acestuia intensifică procesele metabolice şi duce la instalarea unei stări generale de confort fiziologic. De reţinut că are drept contraindicaţii utilizarea în sarcină, lactaţie, de către persoanele cu vârsta înaintată sau tratamentul prelungit fără pauză.

Produsele Ceai Aromatic cu maceşe şi Normoponderol se pot achiziţiona online: [email protected]. sau direct din magazinul fabricii: str. Cuza Vodă, nr. 46, Piatra-Neamţ.

Rubrică realizată de colectivul de cercetători din cadrul Plantavorel S.A.