Tradiții

Artizani de colecție – LARISA-GEORGIANA IRINA: „Prin flori am renăscut, iar viața mea a căpătat cea mai frumoasă formă”

24 de ani și o pasiune uriașă pentru flori și frumos, ambițioasă, creativă și visătoare. Descrierea aparține Larisei-Georgiana Irina, tânăra absolventă de biologie, viitor asistent medical, din Crăcăoani, Neamț, care și-a descoperit chemarea în lumea florile la un job part time.

Printre nenumărate căutări de sens și drum, întrebări privind propriul țel, Larisa a găsit calea în urmă cu 3 ani și jumătate, când, într-o vară, a început să lucreze în echipa unei firme care organizează evenimente. Așa a descoperit aranjamentele florale.

„Am urmat studiile unei școli de floristică renumită, din Cluj-Napoca. Filomena Flower School m-a ajutat să caut artistul din profunzimea mea și să creez compoziții-structuri la care nici nu m-aș fi gândit vreodată. Mi-a deschis noi orizonturi și am avut ocazia să particip la tot felul de workshopuri sau întruniri ale floriștilor. M-am bucurat de tot procesul. În noiembrie 2023, am mers la Cupa României de Artă Florală, unde am susținut un demo coordonat de școală pentru vizitatori, alături de colegele mele. Lucrările au fost minunate, iar experiența a fost unică”, explică tânăra.

Proiectul care a făcut-o remarcată în lumea floriștilor din Neamț poartă denumirea „Azami”, care tradus din japoneză înseamnă ciulin sau scaiul mov. Scaietul reprezintă atașamentul ridicat pe care artista îl are față de propria mamă, motiv pentru care și-a denumit astfel proiectul floristic.

Buchetele Larisei sunt speciale pentru că sunt lucrate cu suflet, iar semnătura sa care poate fi ușor recunoscută este stuful introdus în buchete.

„Acest «special» cred că vine din interior. De fiecare dată când realizez un nou buchet, îl fac cu dragoste pentru frumos și dăruiesc o parte din inima mea fiecărui client”, mai spune florista.

Munca pe care o desfășoară cu florile este prețioasă, necesită timp, atenție și creativitate.

„Eu cred că este frumos și greu să lucrez cu flori. Greu pentru că pun suflet și dăruiesc florilor din energia mea. Energia pozitivă și florile ajung în casele oamenilor și le luminează sufletul. Sunt convinsă că am reușit să fur multe zâmbete doamnelor care au primit buchetele mele. Florile naturale necesită o atenție foarte mare, trebuie îngrijite, trebuie udate la timp, trebuie tăiate codițele, ținute și păstrate în condiții optime și trebuie privite cu drag și iubire. Nu este un lucru foarte ușor, dar este un lucru atât de plăcut când te hrănești sufletește cu asta!”, mai spune Larisa.

Pregătește aranjamente florale deosebite pentru diverse evenimente: nunți, botezuri, arcade impresionante, prezidiu, buchete de mireasă, lumânări de cununie și botez, panouri foto, decoruri pentru cununie civilă sau religioasă, aranjamente de mașini, cocarde și brățări. De asemenea, Larisa realizează o serie de tablouri pictate manual care sunt accesorizate cu plante criogenate, tablouri care s-au dovedit a fi un real succes.

Pentru anul curent, Larisa de la Azami urmează trendurile și propune aranjamente florale în culorile vii, vibrante, de roșu, roz intens, portocaliu sau albastru.

Conștiincioasă și pasionată de ceea ce face, Larisa și-a făcut deja planul de viitor:

„Îmi propun ca în viitorul apropiat să am și o florărie cu deschidere către public, pentru că în momentul actual activez ca atelier destinat organizării de evenimente. Când închid ochii, văd doar nuanțe de roz și negru, multe cărți, o cafea bună pentru clienții noștri și un milion de flori. Voi veni cu un nou concept de atelier floristic care are ca scop nu doar ridicarea buchetelor de la sediul nostru, ci și interacțiunea directă a clienților cu desfășurarea activității floristice”, detaliază artista.

Dacă v-ați întrebat ce transmite un dar florar, în viziunea protagonistei noastre înseamnă emoție pură. Florile sunt menite să sensibilizeze, să aducă bucurie în sufletele oamenilor și să îi întoarcă negreșit către magia naturii înconjurătoare.

Pe Larisa și creațiile ei florale le găsiți în online, pe pagina Azami Flowers Events, acolo unde sunteți ținuți la curent cu toate noutățile.

„Prin flori am renăscut, iar viața mea a căpătat cea mai frumoasă formă. Evoluez zilnic și nu mă pot despărți de ele. Trăiesc prin flori, iar tot ce fac este să împărtășesc o dragoste nemărginită pentru ele”, concluzionează invitata noastră.

Autor articol:  Oana-Talida COZMA