Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii naturale pentru reumatism articular

Uneori libertatea de mișcare este redusă și simțim articulațiile rigide și dureroase. Denumirea de ,,reumatism”, utilizată generic atunci când ne plângem de dureri, acoperă de fapt o paletă mult mai largă a afecțiunilor specifice care ne afectează corpul. Este important de știut că aceste afecțiuni reumatice se declanșează atunci când sistemul imunitar este slăbit.

Propunem și în această ediție o alternativă de tratament naturist pentru reumatism articular – artrită cu valori hepatice și renale crescute.

TINCTURI: rozmarin, anason, cimbrișor, coada calului, smochin, ghințură, anghinare, pelin, pufuliță, mesteacăn, gălbenele, țelină, plop negru.
Se amestecă toate într-un recipient de sticlă. Se iau 2 linguri pe zi, dimineața, cu o jumătate de oră înainte de masă, tratament 3 luni.

CEAI: busuioc, tei, rostopască, salcie, crețușcă, sovârf, mentă, iarba-tâlharului, frasin, ienupăr, ceai reumatic, gălbenele, trei-fraţi-pătaţi, urzică, păpădie, troscot, mesteacăn.
Se amestecă toate la un loc.
Ceaiul se prepară astfel: 1 linguriţă plantă la 1 litru de apă, infuzie 15 minute. Se bea 1-1,5 litri pe zi, timp de 3 luni.

Extract: secară, orz, ovăz, coacăz-negru.
Se amestecă într-un recipient de sticlă şi se ia ½ linguriţă pe zi.

Gemoderivate: viță de vie, castan, plop negru, tei argintiu, carpen, ulm.
Se ia câte o monodoză din fiecare pe zi, dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 3 luni.

CAPSULE: artrovit, boswelin, articulaţii uşoare.
Se ia câte o capsulă din fiecare pe zi.

Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ