Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Leacuri naturale pentru combaterea simptomelor menopauzei

Natura pune la dispozitia noastra remedii naturale menite să pregătească din timp organismul femeii pentru instalarea menopauzei, o stare fiziologică normală, care vine însoțită de o serie de simptome care afectează calitatea vieții. Dintre acestea, enumeram bufeurile, transpirațiile nocturne, tulburările de somn, creșterea tensiunii arteriale, palpitațiile, schimbările de dispoziție, durerile de cap.

Recomandări fitoterapeutice în pre și postmenopauză

Utilizarea plantelor medicinale în contracararea simptomelor menopauzei precum și în prevenirea apariției acesteia reprezintă soluția cea mai la îndemână pentru prelungirea stării de bine a organismului în această perioadă. Natura ne oferă plante medicinale ca sursa importantă de fitoestrogeni, cu multiple beneficii, care pot contribui la menținerea feminității îndelungate și atingerea unei stări de sănătate excelente. Salvia, lavanda, traista ciobanului, lucerna, trifoiul roșu, coada șoricelului, sunătoarea etc. precum și asocierea lor eficientă vin în întâmpinarea tuturor femeilor care se confruntă cu aceste probleme.

SALVIA (Salvia officinalis, fam. Lamiaceae) este o plantă medicinală de la care se utilizează frunzele în scop terapeutic. Este o sursă importantă de compuși bioactivi cu compoziție chimică complexă, care îi conferă proprietăți de echilibrare a activității estrogenice a organismului femeii, antisudorifice, antibacteriene, ușor astringente. Pe lângă deosebitele efecte în diminuarea simptomelor pre și postmenopauză, salvia prezintă și acțiune antidiabetică și antihipertensivă. Este indicată pentru uz intern în menopauză, pierderea apetitului, menținerea sub control a nivelului glicemiei, iar pentru uz extern în inflamații ale cavității bucale. Este contraindicată în sarcină.  

Salvia este prezentă în produsul TONIC HERBS – FEMINA de la PLANTAVOREL,în care este asociată cu alte plante medicinale benefice precumlucerna, Sunătoarea, Feniculul și Sovârful.


TONIC HERBS – FEMINA este un extract complex care influențează pozitiv calitatea vieții femeilor în perioada fiziologic normală de menopauză, precum și de pre și postmenopauză. Complexul de flavonoide și uleiuri volatile din lucernă și salvie acționeaza sinergic și conferă o marcantă acțiune estrogenică. Aportul de estrogen vegetal reglează balanța hormonală, favorizând fixarea calciului în oase și contribuie la reducerea bufeurilor și a transpirațiilor excesive. Principiile active din sunătoare, fenicul și sovârf determină o acțiune tonic relaxantă și antidepresivș cu efect direct în tratarea stărilor de anxietate, iritabilitate, depresii, insomnii, ce însoțesc adesea tulburările de menopauză. Produsul TONIC HERBS – FEMINA se administrează intern.

Plantavorel SA recomandă asocierea produsului TONIC HERBS –FEMINA cu bai calmante de tipul AQUAPLANT-FEMINA,care vin în spijinul organismului femeii prinprotejarea microflorei mucoasei genitale și îmbunătățirea igienei intime.

Reguli de nutriție pentru perioada de menopauză
Problemele asociate menopauzei pot fi combătute și prin abordarea unui regim de nutriție care să respecte următoarele reguli: atenție la aportul caloric, respectarea unei doze zilnice de sport – regula celor 5000 de pași, consum de alimente dietetice, diminuarea grăsimilor animale în alimentație, consum de carne albă, consum de fructe și legume de sezon, consum adecvat de lichide și un singur pahar de alcool zilnic.

Produsul TONIC HERBS – FEMINA il puteti gasi pe www.plantavorel.ro, email: [email protected], tel. 0233 210 308.

Rubrică realizată de colectivul de cercetători din cadrul Plantavorel SA.