Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii pentru copii cu diverse deficiențe

Leacuri pentru sănătate – Remedii pentru copii cu diverse deficiențe

Un copil de până la 2 ani ar trebui să pronunțe între 10 și 20 de cuvinte (mama, tata, papa, frumos, etc.), iar progresiv, după această vârstă, numărul cuvintelor folosite ar trebui să crească.

Atunci când părintele constată că în jurul vârstei de 2-3 ani micuțul repetă întrebările în loc să răspundă la ele, are un motiv de îngrijorare şi e momentul când sfatul unui specialist este necesar. Vorbitul bâlbâit sau stâlcit poate fi, de asemenea, semnal de alarmă.

Creșterea prematură în înălțime sau greutate reprezintă un alt subiect important pentru părinte și trebuie și în acest caz discutat cu specialistul, pentru că poate fi vorba de o tulburare de creştere. Desigur, poate fi și o etapă fiziologică.

AFECŢIUNI: Copii între 1 şi 7 ani – deficienţă de vorbire şi creştere prematură

TINCTURI: mur, coacăz negru, mesteacăn, secară, grâu, orz, ovăz, ţelină.
Se iau câte 4 picături din fiecare pe zi, timp de 1-6 luni.

CEAI: salvie, sunătoare, urzică, troscot, cimbrişor, tei.
Se amestecă toate plantele și se prepară un ceai, astfel: 500 ml apă cu 1/2 linguriţă plantă, infuzie 15 minute. Se beau 500 ml. pe zi, timp de 1-6 luni.

VITAMINE PENTRU COPII: echinaceea, polen, omega 3, capsule ulei de peşte.
Se ia câte una din fiecare, zilnic, timp de 3 luni.

PREPARAT I : 500 gr. miere, 200 gr. germeni de grâu, 100 gr. morcov, 100 gr. sfeclă roşie.
Se macină prin mixer/maşina de carne. Se amestecă şi se lasă la macerat 3 zile, se ia o linguriţă de trei ori pe zi, timp de 6 luni.

PREPARAT II: 500 gr. miere, 100 gr. lămâie, 100 gr. morcov, 100 gr. ţelină, 100 gr. pătrunjel (rădăcină). Se macină prin mixer/maşina de carne. Se amestecă şi se lasă la macerat 3 zile, se iau două linguriţe de trei ori pe zi, timp de 6 luni.

Suc de legume şi fructe: 300 gr. pe zi, timp de 3 luni. Sucul se obține din 50 ml. măr, 20 ml. ţelină, 50 ml. morcov, 20 ml. varză albă, 50 ml. sfeclă roşie, 50 ml. grefă.

Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ

„Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“ – autor Tudoriţa Profir,
Editura Capriccio, Piatra-Neamţ, 2011.