Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii pentru HEPATITA C

Luna aceasta, rubrica „Leacuri pentru sănătate“ vă propune o serie de remedii pentru hepatita C.  Vestea bună este că, astăzi, dispunem de tratamente şi medicamente care acționează din ce în ce mai aproape de originea bolii, astfel că evoluția infecției cu virus C  poate fi modificată

Hepatita C este infecția ficatului provocată de virusul hepatitei C. Aceasta variază de la îmbolnăvire uşoară, care poate dura câteva săptămâni, acolo unde sistemul nostru imunitar e puternic, la îmbolnăvire severă, pe viaţă.

Infecția cu Virusul hepatitei C (HCV) se transmite prin contact direct cu sângele infectat, instrumentar medical nesteril, transfuzii de sânge, ş.a.

Pentru un tratament eficace este important ca infectarea să fie descoperită precoce, diagnosticul să fie identificat corect, iar tratamentul început cât mai rapid.

AFECŢIUNI: Hepatită tip C cu hemangiom hepatic

DETOXIFIERE: Se prepară şi se mănâncă pe parcursul întregii zile:

Ziua 1: salată de varză albă;
Ziua 2: suc de roşii;
Ziua 3: peşte fiert;
Ziua 4: 0,800 litri ceai de anghinare.

Cură cu argilă: 1 lingură argilă amestecată într-un pahar cu apă, se bea dimineaţa, timp de 3 luni.

TINCTURI: Cătină, Obligeană, Anghinare, Pelin, Busuioc, Angelică, Păpădie, Pedicuţă, Afin, Brustur, Aloe, Pufuliţă, Enupăr, Sunătoare.

Se amestecă toate într-un recipient de sticlă. Se iau 2 linguri pe zi, dimineaţa, după argilă,  cu o jumătate de oră înainte de masă.

CEAI: Cicoare, Ceai hepatic 2, Pătlagină, Turiţă, Genţiană, Schinduf, Siminoc, Rozmarin, Pufuliţă.

Se amestecă toate la un loc. Ceaiul se prepară astfel: 9 linguriţe plantă la 9 litri de apă, infuzie 15 minute. Se bea 1 litru până la 1,5 – 2 litri pe zi, timp de 3 luni.

CAPSULE:

Dimineaţa: Anghinare, Liv 52, Gălbenele, Coenzima Q10  
Prânz : Păpădie, Sunătoare, Coada Calului.
Seara: Năpraznic, Ganuderma, Merişor.

Se ia câte o capsulă din fiecare pe zi, timp de 3 luni.

PREPARAT: 700 grame miere, 350 grame dovleac, 350 grame ridiche neagră, 0,7 litri vin roşu.

Se macină şi se mixează toate, se lasă la macerat 14 zile, apoi se iau 2-3 linguri pe zi timp de 3 luni.

DECOCT – PREPARAT: 1 kg. miere, 400 grame lămâie (fructul cu tot cu coajă), 1 litru ţuică de 40 grade, 300 grame grepfrut (fructul cu tot cu coajă), 300 grame morcov, 100 grame ţelină, 200 grame roşii.

Se macină şi se mixează toate, se lasă la macerat 14 zile, se scurge şi se strecoară, se iau 50 grame pe zi, înainte de masă, timp de 6 luni.


Documentare realizată de Daniela BÎNDILĂ

„Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“,
autor Tudoriţa Profir, editura Capriccio, Piatra Neamţ, 2011.