Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Ciorbă de afumătură

La început de toamnă, rubrica „Neamțul în bucate“ vă prezintă o savuroasă rețetă de ciorbă de afumătură. Un preparat foarte gustos, preferat și îndrăgit de iubitorii bucatelor tradiționale. Indicațiile și proporțiile sunt dezvăluite de chef Cătălina, de la Restaurantul Dor de Han, din Ruseni, comuna Borlești.

Ingrediente

Porționăm costița afumată, după care o punem la fiert în trei litri de apă, timp de 40 minute. După ce ne asigurăm că a fiert corespunzător, costița este scoasă și pusă într-un vas. În supa rezultată, care continuă să fiarbă, adăugăm legumele tăiate cubulețe (morcovi, ceapă, ardei și țelină). Spre finalul fierberii punem roșiile tăiate tot cuburi. Ca înlocuitor la roșii putem folosi bulion sau pastă de tomate. Tot acum, completăm cu borșul de putină, sare și piper după gust. Reintroducem costița afumată în oala de ciorbă și presărăm pătrunjel tocat mărunt.

Ciorba cu afumătură poate fi servită cu ceapă roșie sau ardei iute și pâine de casă. Pe lângă toate acestea, încercați și un păhărel de palincă tradițională, de casă.

Poftă bună!

Rubrică realizată cu sprijinul
restaurantului Dor de han, Ruseni, comuna Borlești

Autor articol:  Oana-Talida Cozma
Foto: Octavian POPA