Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Ciorbă de perișoare cu urdă

Una dintre cele mai apreciate ciorbe, dar și rare în același timp, este ciorba de perișoare cu urdă.

După o rețetă tradițională, din zona Borlești, adusă în atenția gurmanzilor de chef Cătălina, de la Dor de Han, ciorba de perișoare este o adevărată delicatesă pentru iubitorii de preparate tradiționale. Moștenită din generație în generație, rețeta pe care urmează să v-o prezentăm nu are un grad foarte mare de dificultate, însă nu trebuie să vă lipsească, pe lângă ingredientele de bază, dragostea și pasiunea pentru gătit.

Iată necesarul pentru prepararea unei ciorbe delicioase, cu perișoare de urdă:

Pentru perișoare avem nevoie de:

Curățăm și spălăm bine legumele, după care le tăiem cubulețe, pentru ca mai apoi să le punem la fiert, timp de 30 minute. După ce fiertura dă în clocot, adăugăm zarzavaturile, respectiv loboda, mărarul și pătrunjelul, tăiate și acestea cât mai mărunt.

Între timp, se pregătesc perișoarele, amestecându-se urda, cu cele 3 ouă, grișul, sare și piper. După omogenizarea compoziției, se realizează biluțele de urdă în palme și se pun în ciorbă, pentru a fierbe timp de 10 minute.

La final, se oprește focul și timp de 20  de minute, ciorba se lasă la răcorit. Ultimul pas constă în adăugarea dresalei, care este preparată prin amestecarea de smântână, lapte și un gălbenuș de ou.

Pentru o savoare maximă, ciorba de perișoare cu urdă poate fi servită cu ceapă verde și ardei iute. O nebunie de gusturi îți va invada papilele gustative. De aceea, e musai să încerci măcar o dată această rețetă tradițională de ciorbă cu perișoare de urdă.

Poftă bună!

Rubrică realizată cu sprijinul restaurantului 
DOR DE HAN, Ruseni, comuna Borlești

DOR DE HAN