Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii naturale pentru intoxicaţie cu metale

Remedii naturale pentru intoxicaţie cu metale

Rubrica ,,Leacuri pentru sănătate” aduce în atenția cititorilor noștri un subiect intens mediatizat în ultimii ani, intoxicația cu metale grele.

“Metalele grele sunt elemente chimice care sunt utilizate în industrii, agricultură și medicină și pot fi regăsite în pământ, apă, alimente și medicamente. Intoxicația cu metale grele poate apărea atunci când țesuturile moi ale corpului absorb o cantitate prea mare dintr-un singur metal, ca urmare a expunerii la produse chimice industriale, a consumului de apă contaminată sau a anumitor alimente. În timp ce corpul nostru are nevoie de cantități mici de metale precum zinc, cupru, crom, fier și mangan pentru a îndeplini diverse funcții, plumbul, mercurul, arsenicul și cadmiul sunt cele mai frecvent asociate cu intoxicația cu metale grele.”

Detoxifiere – 3 zile

I. Grapefruit, lămâie – 100 de g, ulei de măsline, 1 litru de ceai de sunătoare;
Seara se face clismă.
II. Legume crude şi 2 litri de ceai de salvie;
Seara se face clismă.
III. Grâu fiert cu 500 ml suc de roşii; 200 ml de iaurt cu 1 litru de ceai de coada şoricelului
Seara se face clismă.

Apoi, timp de 3 luni, la fiecare 10 zile se face câte o clismă.

Clisma se prepară astfel: 1,5 litri de apă cu 1 lingură de ceai de mărul lupului şi 1 lingură de ceai de muşeţel (plantă).

TINCTURI: trei-fraţi-pătaţi, coada calului, urzică, salvie, brusture, anghinare, merişor, mesteacăn, anason, cătină, lemn-dulce, turiţă, chimion, nalbă, ienupăr.
Se amestecă şi se iau câte 2 linguri pe zi, timp de 3 luni.

CEAI TUMORAL: năpraznic, coada şoricelului, gheara-mâţei, sovârf, troscot, afin, mur, cimbrişor.
Se face infuzie, timp de 15 minute, cu 9 litri de apă şi 9 linguriţe de plantă. Se beau 2 litri de ceai pe zi, timp de 3 luni.

CAPSULE: ginseng, năpraznic, coada calului, sunătoare, hepalină, ganoderma.
Se ia câte o capsulă din fiecare, de două ori pe zi, timp de 3 luni.

DECOCT I : 1,2 kg rădăcină tătăneasă: 1,350 kg miere de albine (salcâm); 3,5 l vin roşu.
Se lasă 21 de zile la macerat, apoi se iau câte 2-3 linguri pe zi, timp de 6 luni.

DECOCT II: 1 kg de miere (salcâm); 450 g frunze aloe; 1,450 l vin alb.
Se lasă 7 zile la macerat, apoi se iau 2 linguri pe zi, timp de 3 luni.

Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ

„Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“, autor Tudoriţa Profir, Editura Capriccio, Piatra-Neamţ, 2011