Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Cotlet de berbecuț și legume la grătar

Luna aprilie, odată cu Sfintele Sărbători de Paște, aduce în prim plan bucate alese care se regăsesc pe mesele românilor de pretutindeni. După tradiționalele ouă roșii, drob de miel, pască cu brânză dulce și cozonacii pufoși, cu multă nucă, propunem un meniu lejer, la grătar, ușor de pregătit și extrem de sățios.

Luna aprilie, odată cu Sfintele Sărbători de Paște, aduce în prim plan bucate alese care se regăsesc pe mesele românilor de pretutindeni. După tradiționalele ouă roșii, drob de miel, pască cu brânză dulce și cozonacii pufoși, cu multă nucă, propunem un meniu lejer, la grătar, ușor de pregătit și extrem de sățios.

Chef Ciprian Țărnă, de la Braseria Tradițional Cip&Ali, ne prezintă o rețetă cu cotlet de berbecuț și legume la grătar, presărate cu un dressing delicios, cu soia.

Iată ingredientele necesare pentru două porții, realizate rapid, în circa 30 de minute:

  • Cotlet de berbecuț – 400 gr;
  • 2 cepe;
  • 1 dovlecel;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 4-5 ciupercuțe;
  • 1 legătură de ceapă verde;
  • 1 legătură de pătrunjel verde;
  • 4-5 căței de usturoi;
  • 50 ml de soia;
  • 50 ml ulei de măsline;
  • sare și piper după gust.

Porționăm cotletul de berbecuț, după care îl spălăm temeinic și îl condimentăm. De asemenea, spălăm și curățăm legumele (ceapa, dovlecelul, ardeiul gras, ciupercile și ceapa verde), le feliem, apoi tocăm mărunt pătrunjelul. Toate ingrediente se vor prepara termic, la grătar. Cotletul va sta pe grătar maxim 10 minute, la foc iute, până capătă o crustă crocantă, rumen-aurie. Urmează legumele, care vor fi preparate între 5 și 10 minute, tot pe grătar, presărate cu sare și piper după gust.

Între timp, pregătim un dressing, amestecând sosul de soia, uleiul de măsline, pătrunjelul tocat și usturoiul, peste care aruncăm sare și piper. Dressingul va fi stropit, generos, peste cotletul de berbecuț și legumele la grătar. Preparatul poate fi savurat alături de un pahar de vin roșu, sec!

Hristos a Înviat!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA