Tradiții

Artizani de colecție – ANCA RĂSTEANU, artista care personalizează cadoul perfect

Anca Răsteanu, artista care personalizează cadoul perfect

 „Artizani de colecție“ este o rubrică dedicată creatorilor de frumos, oamenilor pasionați de artă, care cu cele două mâini dibace dau viață unor lucrări deosebite, menite să atingă și să bucure suflete.

Anca Răsteanu este artista căreia îi acordăm luna aceasta spațiul necesar în paginile revistei Coolt Neamț, pentru a vă dezvălui o parte din povestea ei de viață și pentru a vă face cunoscute lucrările ce-i poartă amprenta. În vârstă de 37 de ani, invitata noastră trăiește la Piatra-Neamț, după o copilărie tihnită în comuna Borlești.

Anca este absolventă a Liceului de Artă „Victor Brauner“ și a Universității Naționale de Arte din București, Secția artă murală, și deține un master în arta murală religioasă.

„Pasiunea pentru artă am descoperit-o încă din copilărie și s-a concretizat în adolescență. Am început cu studii în domeniul iconografiei, pe parcurs studiind multiple ramuri ale artei murale și nu numai. Drept dovadă, lucrările atelierului sunt distincte, acoperind variate arii ale artei“, explică Anca Răsteanu.

Protagonista lucrează intens și variat, creațiile sale fiind promovate sub brandul „Artnest“, distribuit în mediul online. Anca își adaptează oferta creativă în funcție de fiecare perioadă din cele patru anotimpuri, fiind celebrate, astfel, așa cum se cuvine, cele mai importante momente din an. Fiecare sezon este adus în atenția publicului. Artista este preocupată de decorarea de obiecte de mici dimensiuni până la tablouri mari, pe lemn și hârtie.

Creațiile sale prind contur utilizând materiale diverse precum pânza, hârtia, sticla sau ceramica, lemnul fiind însă cel mai des întâlnit. ,,Lemnul este materialul meu preferat, el se remarcă prin textură și căldură“, mai spune nemțeanca.

Dacă sunteți în căutarea de cadouri deosebite, Anca este unul dintre artiștii care vă poate îndeplini cerințele. Obiectele decorative semnate de ea sunt unice, creative, pline de viață, culoare și cu iz poetic. Dintre cadourile personalizate pe care le puteți achiziționa de la ea sunt tablourile de diferite dimensiuni, icoanele pe lemn, cutiile de bijuterii, ramele pictate, semnele de carte din lemn, brelocuri sau medalioane, suporturi de creioane sau magneții de frigider. Toate decorațiunile sunt pictate în diverse teme și personalizate la cererea cumpărătorilor.

,,Nu știu dacă am anumite produse mai apreciate decât altele, pentru că fiecare lucrare este specială în felul ei“, povestește Anca despre creațiile sale.

Înaintea sărbătorilor de iarnă, în atelierul Artnest este forfotă mare, căci se lucrează intens la daruri pentru Crăciun. Decorațiunile pentru brad din lemn și ceramică, globurile pictate manual, tablourile din lemn sau cele pictate pe hârtie, cutiile pentru bijuterii sau cele suport pentru șervețele, ramele foto cu tematică de sărbătoare sunt printre cadourile care sunt pregătite atent pentru a fi oferite celor dragi. Mare parte dintre aceste lucrări pot fi personalizate cu text și compoziție dorită de fiecare.

Pentru a da viață creațiilor sale artista folosește tehnici de lucru precum pictura, utilizând culori acrilice. De asemenea realizează modelaj sau contur în relief pe diverse materiale.

Dacă v-am convins de autenticitatea și frumusețea produselor realizate de Anca Răsteanu, „trageți“ un ochi, în online, pe pagina atelierului său ori căutați-o la târgurile ce vor avea loc în perioada următoare, la Neamț.

,,Un cadou lucrat sau pictat manual vibrează prin emoția transmisă și unicitatea sa. El poate să corespundă particularităților fiecăruia dintre noi prin culoare, dimensiune, textură și tematică“, motivează protagonista noastră de ce ar trebui să te gândești la un cadou realizat manual.

Apreciere și prețuire pentru cei care au fost înzestrași cu abilități artistice și își pun creativitatea în slujba frumosului și bucuriei pentru cei din jur. Anca Răsteanu este unul dintre artiștii care își îndeplinesc misiunea. Creează cu pasiune și dragoste daruri pentru suflet.    

 Autor articol:  Oana-Talida COZMA