Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii pentru femei

Leacuri pentru sănătate – Remedii pentru femei

Rubrica leacurilor tradiționale, din luna noiembrie, aduce în atenția cititorilor noștri remedii pentru noduli, chisturi ovariene și uter fibromatos. Iată soluțiile propuse de Tudorița Profir, în cartea ce-i poartă semnătura, intitulată „Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“.

DETOXIFIERE: 1 zi:400 gr. suc de grefe, 400 gr. suc de mere, 100 gr. suc de lămâie, 100 gr. ulei de măsline. Sucurile se beau pe parcursul unei zile, fără a mai mânca ceva.
Seara, se face clismă cu un litru de ceai din coada calului și gălbenele amestecate (o lingură amestec la un litru de apă – infuzie).

TINCTURI: Cătină, obligeană, salvie, sunătoare, ghinţură, anghinare, pelin, gălbenele, păpădie, traista ciobanului, zmeur, creţişoară, brânca ursului, cimbrişor, angelică și silur se amestecă într-un recipient de sticlă. Se iau două linguri pe zi, timp de 3 luni, dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă.

CEAI: Coada şoricelului, salvie, sovârf, troscot, afin, zmeur, năpraznic, ceai tumoral, urzică, tătăneasă și floare de salcâm se amestecă și se prepară astfel: 2 litri apă cu 2 linguriţe plantă, infuzie 15 minute. Se beau 1,5 – 2 litri pe zi, timp de 3 luni. Polen – 1 linguriţă pe zi.

CAPSULE: Cătină, Spirulină. Se ia câte o capsulă din fiecare pe zi, timp de 3 luni.

PREPARAT I: 1 kg. miere, 450 gr. frunze de aloe, 450 gr. cătină, 900 gr. vin alb.
Se macină (cu tot cu coajă) prin mixer/maşina de carne.  Se amestecă şi se lasă la macerat 7 zile, se iau două linguri zilnic, timp de 3 luni.

PREPARAT II: 1 kg. miere, 100 gr. polen, 500 gr. lămâie, 400 gr. conopidă, 300 gr. morcov, 300 gr. păstârnac. Se macină (cu tot cu coajă) prin mixer/maşina de carne. Se amestecă şi se lasă la macerat 7 zile, se iau de două ori câte trei linguri pe zi, timp de 3 luni.

Băi pe abur (vaginale): Vâsc, gălbenele, anghinare, pelin, sovârf. Se amestecă toate plantele. Se prepară un ceai din 2 linguri plantă şi 2 litri apă. Se fac băi de şezut, trei zile pe săptămână, timp de 3 luni.

CLISMĂ: Mărul lupului, morcov, trandafir (frunze sau ramuri). Se prepară un litru ceai concentrat. Se fac două clisme intravaginale pe săptămână. După baie se introduce în vagin un ovul – OVULIN – 3 pe săptămână.

REGIM ALIMENTAR:
Nu se mănâncă smântână, carne, brânză sărată, prăjeli, timp de o lună, apoi se poate mânca peşte proaspăt la grătar. După două luni se poate mânca și carne de pasăre, fără grăsimi.

Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ

„Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“,
autor Tudoriţa Profir,
Editura Capriccio, Piatra-Neamţ, 2011