Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii naturale pentru pancreas și organele interne

Remedii naturale pentru pancreas și organele interne

Rețetele prezentate în acest număr al revistei Coolt Neamț pot remedia probleme depancreatită, chisturi pe pancreas și afecţiuni cu valori crescute pe organele interne.

Pancreatita biliară este o inflamație a pancreasului, care nu generează simptome decât în fazele acute.

Simptomele resimțite sunt: durere abdominală puternică, în regiunea epigastrică și a buricului. De cele mai multe ori, această durere iradiază în spate și nu cedează la medicamente și nici la schimbarea poziției, balonare, febră moderată, extremități palide, transpirate sau de culoare galbenă, puls accelerat, tensiune scăzută, grețuri sau vărsături, abdomen dureros la palpare, încordat.

TINCTURI: obligeană cătină, coada calului, mentă, anghinare, păpădie, anason, urzică, mesteacăn, turiţă, angelica, cimbru.
Se amestecă şi se ia câte o linguriţă şi jumătate pe zi. Înainte de tinctură se iau dimineaţa 200 ml de apă cu o linguriţă de argilă, timp de 3 luni.

ULEI: morcov, cătină, rozmarin, gălbenele.
Se amestecă toate într-un recipient de sticlă, se ia o jumătate de linguriţă pe zi timp de 20 zile cu 10 zile pauză. Se repetă tratamentul timp de 3 luni.

CEAI: salvie, sovârf, mentă, gălbenele, cimbrişor, iarbă-mare, ceai pancreatic, ceai hepatic.
Se amestecă toate plantele şi se prepară astfel: 8 litri apă cu 8 linguriţe plantă, infuzie 15 minute. Se beau 2 litri pe zi, timp de 3 luni.

CAPSULE: năpraznic, coada calului, tătăneasă, cătină.
Se ia din fiecare câte o capsulă pe zi, timp de 3 luni.

PREPARAT I: 1 kg miere salcâm, 100 gr. polen, 500 gr. lămâie, 300 gr. conopidă, 400 gr. dovleac,100 gr. pătrunjel, 200 gr. morcov.
Se macină prin mixer/maşina de carne. Se amestecă şi se lasă la macerat 6 zile, se iau două linguri de trei ori pe zi,  timp de 3 luni.

PREPARAT II: 1 kg miere salcâm, 450 gr. frunze de aloe, 450 gr. cătină, 100 ml vin alb.
Se amestecă şi se lasă la macerat 7 zile, se iau 2 linguri pe zi. 

Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ

„Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“, autor Tudoriţa Profir, Editura Capriccio, Piatra-Neamţ, 2011