Inside CARMEN SAECULARE

Neamţ Art Festival, spaţiu deschis culturii

Începutul toamnei a adus a treia ediție a NEAMŢ ART FESTIVAL. Organizată de Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“, manifestarea, care s-a desfășurat între 2 și 4 septembrie, a fost una complexă. În prim-plan s-a aflat muzica. Au fost seri de concerte oferite de „Vali Boghean Band“, Camerata Chișinău, „Brio Sonores“, Mariana Bulicanu și Aliona Triboi.

Un eveniment important al ediției curente a fost vernisajul expoziției ARTIȘTI PLASTICI DIN CHIȘINĂU, care a avut loc la Muzeul de Artă Piatra-Neamț. Au expus pictorii basarabeni Elena Caracențeva, Vlad Caraulan, Simion Zamșa, Andrei Castravăț, Tudor Zbârnea.

Alte elemente atractive aflate în cuprinsul ediției a treia a Neamț Art Festival au fost demonstraţiile de arte marţiale, dans modern și dans sportiv, precum și atelierele de creație: pictură icoane pe sticlă, țesut mărgele, prelucrare a sticlei, sculptură în lemn, caligrafie cu tocuri de sticlă.

Seara a treia a NEAMȚ ART FESTIVAL s-a dovedit una specială.Pe scena din Piaţa Turnului s-a desfășurat o extraordinară prezentare de bijuterii confecţionate manual. Cu această ocazie a fost prezentată public lucrarea „DE LA CUCUTENI, LA MILENIUL III“, album cu imagini de la evenimentul de anul trecut, prezentarea de bijuterii lucrate manual și inspirate de arta populară românească, precum şi de străvechea civilizaţie cucuteniană.

Finalul ediției a fost unul plin de energie și tinerețe, acestea fiind date de muzica apreciatului DJ Manuel Riva.

Prin Neamţ Art Festival, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ Neamţ vizează atragerea interesului publicului larg pentru artă şi pentru promovarea municipiului Piatra-Neamţ ca un spaţiu deschis culturii.

Autor articol: Valentin ANDREI
Foto: Octavian POPA