Inside CARMEN SAECULARE

Fă lucruri mici din dragoste mare!

A face bine pare ceva dificil și utopic, dar este ceva clar și practic, o atitudine pe care o putem avea în fiecare zi a vieții noastre. Când oferim dragoste celor apropiați, răspândim binele și ne ajutăm și pe noi! Făcând bine, ne simțim mai bine cu noi înșine.

Făcând bine și răspândind iubire, provocăm celuilalt dorința de a-i ajuta și pe alții. E un fel de emulație, pe care o declanșăm în lumea din jur. Dragostea este un cerc vicios care, atunci când începe, îi acaparează pe cei din jur. Când o persoană începe să facă fapte bune, alți oameni se pot simți motivați să facă același lucru. Dăruind dragoste, primim iubire!

Pentru a-i ajuta pe ceilalți nu trebuie să faci ceva măreț. Simplul fapt de a fi educat e minunat!. Educația generează bunătate și respect. Ajută o bătrână să traverseze strada; privește oamenii care trec pe lângă tine și nu mai sta cu ochii în telefon; zâmbește-le! Când o persoană primește un zâmbet, aproape automat îl returnează. Acest act simplu poate schimba ziua acelei persoane! Nu o cunoști, dar a primit de la tine dragoste printr-un zâmbet. 

Ajută-i pe cei care au nevoie. Vezi unde există un azil de bătrâni, un adăpost pentru copii și fă ceva pentru acești oameni neputincioși. Puteți petrece o după-amiază cu ei și nu se vor mai simți abandonați. Vor avea cu cine să vorbească.

A face bine înseamnă și a schimba realitatea oamenilor din una tristă în una plină de iubire. Astfel și viața ta se schimbă pe măsură ce împărtășești mai multă dragoste. Cât de frumos este să vezi zâmbetul unui copil nevoiaș atunci când primește un dar. Așa că fă bine: indiferent cum și cui. 

Autor articol:
Carmen-Elena NASTASĂ, manager

Cooltneamt.ro