Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Ghiveci de legume

Vară, cald și postul Adormirii Maicii Domnului – sunt trei motive pentru care vă propunem să degustăm la rubrica România în bucate, o rețetă ușoară, de sezon, bazată pe o multitudine de legume proaspete și savuroase.

Chef Ciprian Țărnă, de la braseria Tradițional Cip& Ali, ne propune să gătim, alături de el, rețeta clasică de ghiveci de legume. O rețetă rapidă și sănătoasă, plină de vitamine și nutrienți.

Iată care sunt ingredientele necesare pentru 5 porții generoase:

  • 2-3 cartofi mari;
  • 1 conopidă mică;
  • 2-3 cepe;
  • 2-3 roșii;
  • 2-3 morcovi;
  • 1 ardei gras;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 2 l apă;
  • 100 ml ulei;
  • sare 50 gr;
  • piper 20 gr.

Pregătim legumele, spălându-le bine, urmând ca acestea să fie tăiate sferturi sau țărănesc, „ca la bunica”. Între timp, tocăm mărunt pătrunjelul. Ceapa se taie peștișori și este călită în uleiul încins. Se adaugă restul legumelor și continuăm să le călim încă 2 sau 3 minute. Completăm cu apă și fierbem preparatul la foc mic, cu capac, circa 35 de minute.

Spre finalul fierberii, potrivim de gust cu sare și piper și asezonăm legumele, din abundență, cu pătrunjel verde.

Ghiveciul de legume poate fi savurat fierbinte, dar și rece, cu un ardei iute și turtițe calde, de casă.

Să aveți poftă!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA