Rubrica „România în bucate”, realizată alături de Chef Ciprian Țarină, vă prezintă de această dată o delicioasă rețetă de pate de ficat, preparată cu ușurință, acasă. Tradiționalul pate de ficat poate fi savurat dimineața, ca un mic dejun sățios, sau ca o gustare tartinabilă între mese.
Ingrediente necesare:
- ficăței de pui 1 kg.
- 2 cepe
- 1 căpățână de usturoi
- 1 pachet de unt
- 200 ml vin
- sare și piper după gust
Într-o primă etapă spălăm ficățeii de pui, curățăm ceapa și o tăiem fideluțe. Mai apoi, adăugăm jumătate din pachetul de unt și sotăm ingredientele într-o oală. Completăm cu vin, sare, piper și usturoiul curățat și zdrobit, continuând procesul tehnologic până la o oră și treizeci de minute pentru a obține consistența dorită. La final, soteul este blendat, preț de câteva minute. Potrivim de gust, îl așezăm în forma dorită și îl dăm la rece pentru câteva ore.
Ideal de servit a doua zi, la mic dejun, cu pâine proaspătă sau prăjită. Noi am presărat peste pateul de ficăței fulgi de ceapă caramelizați și bacon. O delicatesă!
Poftă bună!
Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271
Autor articol: Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA