Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Pate de ficat, de casă

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Pate de ficat, de casă

Rubrica „România în bucate”, realizată alături de Chef Ciprian Țarină, vă prezintă de această dată o delicioasă rețetă de pate de ficat, preparată cu ușurință, acasă. Tradiționalul pate de ficat poate fi savurat dimineața, ca un mic dejun sățios, sau ca o gustare tartinabilă între mese.

Ingrediente necesare:

Într-o primă etapă spălăm ficățeii de pui, curățăm ceapa și o tăiem fideluțe. Mai apoi, adăugăm jumătate din pachetul de unt și sotăm ingredientele într-o oală. Completăm cu vin, sare, piper și usturoiul curățat și zdrobit, continuând procesul tehnologic până la o oră și treizeci de minute pentru a obține consistența dorită. La final, soteul este blendat, preț de câteva minute. Potrivim de gust, îl așezăm în forma dorită și îl dăm la rece pentru câteva ore.

Ideal de servit a doua zi, la mic dejun, cu pâine proaspătă sau prăjită. Noi am presărat peste pateul de ficăței fulgi de ceapă caramelizați și bacon. O delicatesă! 

Poftă bună!

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA