Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Rasol de vită cu legume

Rubrica România în bucate aduce în atenția cititorilor noștri o nouă rețetă tradițională, delicioasă și rapidă. Chef Ciprian Țărnă, de la Braseria Tradițional Cip&Ali, ne propune să gătim împreună un rasol de vită cu legume proaspete și savuroase.

Rubrica România în bucate aduce în atenția cititorilor noștri o nouă rețetă tradițională, delicioasă și rapidă. Chef Ciprian Țărnă, de la Braseria Tradițional Cip&Ali, ne propune să gătim împreună un rasol de vită cu legume proaspete și savuroase.

Rețeta are un grad minim de dificultate.

Iată care sunt ingredientele și etapele de preparare:

  • rasol de vită – 1,5 kg;
  • 3-4 morcovi;
  • 3-4 cartofi;
  • 1 conopidă;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • hrean;
  • ulei de măsline 20 ml;
  • sare și piper după gust.

Spălăm bine rasolul de vită, îl feliem și îl punem la fiert circa 1h 30 minute, la foc mare, cu puțină sare. Între timp spălăm și curățăm legumele, le porționăm, iar spre finalul fierberii le adăugăm peste rasol. Continuăm fierberea, încă cel puțin 20 de minute. Apoi potrivim gustul cu sare și piper.

Savurăm rasolul de vită cu legume asezonate cu ulei de măsline, pătrunjel verde din abundență, hrean sau salată de sfeclă roșie.

Sățiosul preparat poate fi consumat cu turte de casă, iar pentru o digestie eficientă recomandăm și un pahar de vin roșu.

Să aveți poftă!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA