Inside CARMEN SAECULARE

„Bunătatea este singurul semn de măreție din noi“, spunea, deunăzi, o fostă colegă

E dificil să descrii măreția oamenilor buni, căci ei își pun inima în tot ceea ce fac.

Aceștia sunt oamenii care vin mereu să te încălzească atunci când nimeni nu a observat că tremuri, care se oferă să îți alunge tristețea și să atragă râsul pe chipul tău și care sunt mereu dispuși să schimbe culoarea zilelor înnorate.

Sunt oameni – medicamente, sunt oameni magici.Oameni care îmbrățișează pentru a pune la loc părțile rupte, dar și pentru a reaminti că sunt acolo și se bucură de toate lucrurile frumoase care se întâmplă în viața celor din jur.

Oamenii buni sunt cei care parcurg calea vieții alături de tine, care descoperă nuanțe prețioase în emoții deja cunoscute și arată că există multe locuri uimitoare de vizitat și atâtea alte modalități de a arăta că viața merită trăită.Sunt specialiștii în mângâierea sufletului, fără ca măcar să-l atingă.

Măreția acestor oameni se află în inimile lor, în capacitatea lor de a se dărui celorlalți prin acte de bunătate, cu singura intenție de a-i face pe ceilalți mai fericiți, trăind cu convingerea că nu este nimic mai frumos decât să ajuți.

Așa sunt oamenii buni! Îi recunoști ușor pentru că ei au bunătatea ca semn de superioritate și răbdarea ca o strategie pentru a-i înțelege pe ceilalți. Nu presează, nu țipă și nu forțează, ci, dimpotrivă, știu să interpreteze tăcerile, să respecte și să ofere sprijin atunci când cineva are nevoie.

„Mai presus de toate, există bunătate afectivă. La fel cum lumina lunii se aprinde de șaizeci de ori mai mult decât stelele, bunătatea eliberează inima unei șaizeci de ori mai eficient decât toate celelalte realizări religioase împreună“. (Buddha Gautama)

Charles Darwin a vorbit despre importanța bunătății.El a considerat că este cel mai puternic și mai valoros instinct al nostru, care permite supraviețuirea nu numai a umanității, ci și a tuturor ființelor vii.

Problema este că nu se practică foarte des și nici nu este suficient de apreciată atunci când alții o fac.Sunt atâtea gesturi pline de dragoste și bunătate care trec neobservate!

Compasiunea este un alt semn distinctiv al oamenilor buni.Sunt capabili să se pună în pielea altora, să dorească să nu sufere cei din jur și sunt capabili să simtă responsabilitatea de a face ceva pentru ceilalți.

Sunt oameni care sunt hrăniți de dragoste și înțeleg iubirea în conceptul ei mai larg, acea iubire dată într-un mod dezinteresat, fără săaștepte ceva în schimb.

Oamenii buni sunt plini de compasiune și dragoste.Sunt aceia care, în ciuda distanței, se simt aproape, întrucât încalcă limitele fizice pentru a se conecta sufletește.

Aceștia sunt oameni care combină perfect empatia cu arta de a înțelege durerea, deci simt fiecare dintre rănile noastre. Sunt meșteșugari ai armoniei și fericirii, capabili să-și transfere toate simțurile și sentimentele către ceilalți, să transforme o zi obișnuită în una extraordinară. Uneltele lor sunt gesturile pline de dragoste, care provin din noblețea inimii care le bate în piept.Datorită lor, sufletele celorlalți sunt inundate cu energie pozitivă.

În acest fel, oamenii buni sunt meșteri ai celei mai autentice și sincere iubiri pe care o putem găsi.

„Oamenii vor uita ceea ce ai spus, vor uita  ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă“. (Maya Angelou)

Autor articol:
Carmen-Elena NASTASĂ, manager