Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii naturale împotriva sterilității

LEACURI PENTRU SĂNĂTATE Remedii naturale împotriva sterilității

Luna aceasta vă propunem să acordăm toată atenția noastră doamnelor. De aceea, vom prezenta în acest număr remedii împotriva sterilității. Infertilitatea la femei poate să apară din multiple cauze, precum un stil de viață haotic și stresant, afecțiuni netratate sau diverse sindroame pe care, este posibil să nu le cunoască.

Există soluții pentru această problemă, iar atunci când nu este vorba de cauze medicale, trebuie avută în vedere dieta, obiceiurile alimentare (excesul de zahăr, calitatea grăsimilor din alimentație).

Legumele care au un conținut bogat în fier, acid folic, vitamina B6, vitamina E, antioxidanți (spanacul și varza), pot să fie un ajutor important în ceea ce privește fertilitatea.

Fructele bogate în vitamina C, flavonoizi, antioxidanți, precum prunele, rodiile, stafidele, afinele, nucile și semințele, datorită aportul de Omega 3, zinc, vitamina E și proteine, precum semințele de in, de cânepă sau semințele de Chia sunt și ele recomandate pentru combaterea sterilității.

TINCTURI: ovăz, mărar, brânca ursului, lăptişor de matcă, țelină, creţişoară, ienupăr

Se amestecă toate într-un recipient de sticlă. Se iau 2 linguri pe zi, dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă (tratament 3 luni). 

CEAI: rostopască, salvie, urzică moartă, echinaceea, anghinare, obligeană, troscot.
Se fierb 9 litri apă, se face infuzie cu 9 linguriţe plante (amestecate) – 15 minute. Se beau 1,5 litri pe zi, pe toată perioada tratamentului.

Băi vaginale (cu irigatorul): angelica, brânca ursului, traista ciobanului, trandafir, troscot, urzică, vâsc.

Se amestecă toate plantele, se prepară o infuzie din 1 litru apă şi 1 lingură plante.

Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ

„Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“, autor Tudoriţa Profir, Editura Capriccio, Piatra-Neamţ, 2011