Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii naturale pentru: Helicobacter, aciditate gastrică, ficat și splină mărite

Astăzi abordăm una din cele mai răspândite infecții la om, Helicobacter Pylori. Aceasta este o bacterie pe care foarte multe persoane, indiferent de vârstă, o contactează măcar o dată în viață. Infecția nu apare întotdeauna cu simptome, însă netratată la timp poate provoca afecțiuni grave.

Astăzi abordăm una din cele mai răspândite infecții la om, Helicobacter Pylori. Aceasta este o bacterie pe care foarte multe persoane, indiferent de vârstă, o contactează măcar o dată în viață. Infecția nu apare întotdeauna cu simptome, însă netratată la timp poate provoca afecțiuni grave.

TINCTURI: cătină, obligeană, salvie, creţişoară, cimbru, brustur, afin, aloe, sunătoare, smochin, anghinare, angelică, coada calului, silur, ghinţură.
Se amestecă într-un recipient de sticlă. Se iau două linguri pe zi, timp de 3 luni, dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă.

ULEI: salvie, in, sunătoare, cătină.
Se amestecă într-un recipient de sticlă. Se ia o jumătate de lingură pe zi, timp de 3 luni, dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă.

CEAI: salvie, sunătoare, gălbenele, coada calului, coada şoricelului, urzică, troscot, merişor, iarbă mare. Se amestecă toate plantele, se prepară astfel: 2 litri apă cu 2 linguriţe plantă, infuzie 15 minute. Se beau 2 litri pe zi, timp de 3 luni.

CAPSULE: omega 3, spirulina. Se ia 1/zi, timp de 3 luni.

PREPARAT I: 1 kg. miere de salcâm, 100 gr. polen, 500 gr. lămâie, 300 gr. morcov, 300 gr. germeni de grâu, 200 gr. ridiche neagră, 100 gr. praz. Se macină prin mixer/maşina de carne (inclusiv coaja). Se amestecă şi se lasă la macerat 6 zile, se iau două linguri de trei ori pe zi, timp de 3 luni.

PREPARAT II : 250 gr. fagure, 1 kg. tătăneasă verde (rădăcină), 400 gr. morcov, 200 gr. tărâţe de grâu, 300 gr. miere, 200 gr. lăptişor de matcă, 100 ml. propolis, 500 gr. țuică.
Se macină prin mixer/maşina de carne (inclusiv coaja). Se amestecă şi se lasă la macerat 7 zile se ia o lingură pe zi, dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 3 luni.

Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ

„Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“, autor Tudoriţa Profir, Editura Capriccio, Piatra-Neamţ, 2011