Astăzi abordăm una din cele mai răspândite infecții la om, Helicobacter Pylori. Aceasta este o bacterie pe care foarte multe persoane, indiferent de vârstă, o contactează măcar o dată în viață. Infecția nu apare întotdeauna cu simptome, însă netratată la timp poate provoca afecțiuni grave.
TINCTURI: cătină, obligeană, salvie, creţişoară, cimbru, brustur, afin, aloe, sunătoare, smochin, anghinare, angelică, coada calului, silur, ghinţură.
Se amestecă într-un recipient de sticlă. Se iau două linguri pe zi, timp de 3 luni, dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă.
ULEI: salvie, in, sunătoare, cătină.
Se amestecă într-un recipient de sticlă. Se ia o jumătate de lingură pe zi, timp de 3 luni, dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă.
CEAI: salvie, sunătoare, gălbenele, coada calului, coada şoricelului, urzică, troscot, merişor, iarbă mare. Se amestecă toate plantele, se prepară astfel: 2 litri apă cu 2 linguriţe plantă, infuzie 15 minute. Se beau 2 litri pe zi, timp de 3 luni.
CAPSULE: omega 3, spirulina. Se ia 1/zi, timp de 3 luni.
PREPARAT I: 1 kg. miere de salcâm, 100 gr. polen, 500 gr. lămâie, 300 gr. morcov, 300 gr. germeni de grâu, 200 gr. ridiche neagră, 100 gr. praz. Se macină prin mixer/maşina de carne (inclusiv coaja). Se amestecă şi se lasă la macerat 6 zile, se iau două linguri de trei ori pe zi, timp de 3 luni.
PREPARAT II : 250 gr. fagure, 1 kg. tătăneasă verde (rădăcină), 400 gr. morcov, 200 gr. tărâţe de grâu, 300 gr. miere, 200 gr. lăptişor de matcă, 100 ml. propolis, 500 gr. țuică.
Se macină prin mixer/maşina de carne (inclusiv coaja). Se amestecă şi se lasă la macerat 7 zile se ia o lingură pe zi, dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 3 luni.
Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ
„Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“, autor Tudoriţa Profir, Editura Capriccio, Piatra-Neamţ, 2011