Tradiții

Artizani de colecție – SIMONA și GABRIEL GHERASIM dau viață brăduților care fac miracole

Simona și Gabriel Gherasim sunt doi tineri cu master în studii economice care, reveniți din Capitală, s-au așezat la Piatra-Neamț pentru a depăna cu succes povestea brazilor de Crăciun, realizați manual.

Narațiunea brăduților decupați parcă din basmele de altădată a început în anul 2014, la nunta celor doi protagoniști. A fost „declicul” Simonei pentru a-și descoperi abilitatea într-ale decoratului, reușind să dea o nouă față livezii cu meri în care s-a desfășurat ședința foto, alături de alesul inimii ei. Iar firul creației s-a depănat până în ziua de astăzi, de la buchete de mirese, decorațiuni diverse pentru casă, de Paște, coronițe de sărbători, până la magnificul brăduț de Crăciun.    

„Dibăcia credem că este moștenită. În copilărie stăteam mult pe lângă bunica care iubea să dea viață costumelor populare. Mărgeluță lângă mărgeluță, stătea nopți întregi să coase broderii superbe. Nu avea niciun model, nicio schemă, nimic… Ce ieșea din mâinile ei era absolut fantastic. De aici cred că am moștenit răbdarea și creativitatea”, povestește Simona despre îndeletnicirile ei creative.

Brăduții Gallantique sunt lucrați cu maximă minuțiozitate și sunt prețuiți ca niște copii de către creatorii lor. Sunt realizați cu răbdare, atenție maximă la detalii, cu simt estetic și cu multă pasiune, din materiale diversificate.

„Folosim de la materiale naturale, cum ar fi mușchi natural stabilizat, conuri pe care le adunăm din drumeții, crengi vopsite, scoarță de copac, la elemente care fac diferența – mii de ghemulețe făcute de bunici, căsuțe personalizate realizate de noi, elemente de detaliu – piese din ceramic sau jucării din pluș.”

Pe cât este de intensă și detaliată este munca în crearea acestor minunății creative, pe atât de mult se contorizează și orele de lucru, care diferă în funcție de dimensiunea și complexitatea modelului de brăduț.

„Pentru un model de aproximativ 60 de cm, petrecem cam 1,5-2 ore. Evident că pentru modelele de peste 1,5 metri petrecem și câteva zile”, explică Simona, oferindu-ne detalii din atelierul de lucru.

Pentru că se bucură de multe aprecieri, brăduții Simonei și a lui Gabriel ajung anual în multe colțuri ale țării, dar și peste hotare, peste mări și țări, către adevărați iubitori ai sărbătorilor de iarnă și ai lucrului creativ, realizat manual.

„La livrările internaționale stăm mereu cu emoții, din cauza distanței și riscurilor. Dar noi punem accent foarte mare pe ambalat și pregătim coletele responsabil. Crește inima în noi când vedem că reușim să împărțim magie și la mii de kilometri”, mai spune artizana.

Brăduții Gallantique depășesc barierele modei, iar creatorii lor țin cont de emoții și povești atunci când așază fiecare decorațiune pe câte o crenguță. Și dacă nu v-am convins că sunt speciali, trebuie să știți că brăduții realizați de familia Gherasim au o caracteristică inedită: sunt concepuți cu două fețe, diferite una de alta, astfel încât să nu ne plictisim de la an la an de același model. Și asta nu e tot, deoarece brăduții Galantique îndeplinesc dorințe și fac miracole!

„De trei ani participăm la Festivalul brazilor de Crăciun, organizat de «Salvați copiii România». În trei ani am contribuit cu… euro pentru educația copiilor care provin din medii vulnerabile”, precizează cu modestie Simona.

Tocmai din pricina modestiei de care se bucură invitații rubricii noastre, vă spunem noi că anul acesta, brăduțul Gallantique a fost achiziționat în cadrul Festivalului brazilor de Crăciun cu fabuloasa sumă de 45.000 de euro.

Pe brăduții semnați de familia Gherasim îi puteți găsiți pe www.gallantique.ro, pe facebook sau Instagram, acolo unde veți găsi și contactul direct al creatorilor. Sunt nemțeni și ne mândrim cu ei!

Autor articol:  Oana-Talida COZMA