Tradiții

Leacuri pentru sănătate – TRATAMENT DE FRUMUSEȚE

„Tot ce ne înconjoară în natură este sănătate şi se găseşte din belşug. Dacă ascultăm cu atenţie, glasul lor ne cheamă la sănătate. Terapiile naturiste şi curele cu zer, argilă, sau crudităţi, pot vindeca organismul de boli cronice.

Folosirea terapiei naturiste de către om se face prin utilizarea anumitor plante, care acţionează individual sau în combinaţie cu alte plante, pe organele omului, acestea având rezultate deosebite, efectele secundare fiind reduse sau inexistente. Omul trebuie să folosească puterea regeneratoare a plantelor, cu toată încrederea, ca tratament de bază în organism.

Dumnezeu ne arată calea spre vindecare. Este decizia noastră, a fiecăruia, dacă o urmăm“, spune autoarea Tudoriția Profir, în lucrarea sa„Reţete pentru viaţă – tratamente naturiste“, Editura Capriccio, Piatra Neamţ, 2011.

AFECTIUNI: Căderea părului

TINCTURI : brusture, ardei iute, mesteacăn, urzică, leurdă, muguri de mesteacăn.
Se amestecă într-un recipient de sticlă şi se iau 10 picături din fiecare o dată pe zi.

Mască: 10 gălbenuşuri, 10 grame lăptişor de matcă, 100 grame miere, drojdie – cât o nucă.

Vitamine: Ulei de peşte, Magneziu cu D3, Calciu (capsule) şi Gel de aloe vera – se iau 3 linguri pe zi.
Se fac băi de cap cu frunze de nuc, urzică şi brusture, apoi se aplică masca de mai sus, se lasă să acţioneze 15 minute şi se clăteşte părul cu apă în care am pus câteva picături de gaz din farmacie.

Procedura se repetă de 2-3 ori pe săptămână.


Documentare realizată de Daniela BÎNDILĂ