Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Refacerea organismului după efort, cu băi din plante medicinale

Băile din plante medicinale au reprezentat dintotdeauna o sursă de sănătate datorită efectelor benefice ale principiilor bioactive din compoziția acestora, cu rol de întreținere, recuperare și revitalizare a organismului. O stare de bine nu se poate atinge decât prin asocierea sportului practicat în mod regulat cu tratamente alternative de tip balnear menite să refacă organismul după efort. Utilizarea îndelungată a validat efectele pozitive ale băilor cu extracte din plante medicinale asupra tensiunilor musculare și osteo-articulare apărute după activitate fizică susținută.

O plantă cu efecte deosebite, care contribuie la relaxarea musculară, este Salcia (Salix alba, fam. Salicaceae). Este un arbore de la care se folosește scoarța în scop terapeutic. Aceasta conţine o cantitate importantă de compuşi salicilici, taninuri și flavonoide, precum şi ceară, vitamine, celuloză,  raşini, oxalaţi cu puternică acțiune antiinflamatoare, analgezică, sedativă, tonic generală. Este indicată pentru calmarea durerilor, în anxietate, insomnii pe fond nervos.

În această perioadă restrictivă, Plantavorel SA oferă oportunitatea de a avea acces la gama profesională de extracte din plante medicinale pentru uz balnear – Aquaplant.

Un produs din această gamă, pe care vi-l recomandăm și este la îndemâna dumneavoastră, este Aquaplant RELAX, care vă ofertă beneficiile unei băi cu extracte din plante medicinale cu acțiune sinergică (salcie, sânziene, frasin, cimbrișor, coada calului, ulei de pin). Este recomandat pentru recuperarea stării fiziologice a organismului, relaxarea acestuia și reducerea disconfortului muscular și osteo-articular după efort. Conține principii active precum salicina din scoarța de salcie, precursor natural al aspirinei, cunoscută pentru efectele sale antialgice și antiinflamatorii în asociere cu flavonoide, iridoide, acizi polifenolcarboxilici, saponozide, taninuri și altele care contribuie la acțiunea complexă a produsului.

Pentru cei care vor să-și revitalizeze starea musculară, pentru reducerea senzației de oboseală și stimularea circulației periferice indicăm utilizarea produsului Aquaplant STIM, un remediu eficient pe bază de sulfină, pătlagină, răchitan, salvie, urzică vie, ulei de cimbru și de mentă, recomandat celor care iubesc sportul și nu numai. Este bogat în flavonoide, cumarine, derivați cumarinici, saponozide triterpenice, taninuri, mucilagii, acizi fenolici, glicozide iridoidice care au acțiune complexă revitalizantă, tonic-venoasă, antisudorifică și antioxidantă. Este recomandat în energizarea și revigorarea organismului, stimularea circulației venoase prin atenuarea simptomelor asociate trombozelor,  instalarea unei senzații de ușurare la nivelul gambelor, tonifierea și îmbunătățirea oxigenării pielii.

Produsele Aquaplant RELAX și Aquaplant STIM (5 litri/25 proceduri) pot fi comandate pe www.plantavorel.ro, email: [email protected], tel. 0233 210 308.